Vizes vb 2017

Győzelemmel búcsúznának a Bíró-lányok a világbajnokságtól

A magyar női vízilabda-válogatott pénteken Olaszország ellen az ötödik helyért ugrik medencébe a budapesti vb-n.

Az ötödik helyért játszik pénteken a magyar női vízilabda-válogatott. Fotó: Koszticsák Szilárd - MTI

Nem indult jól a görögök elleni mérkőzése szerdán a magyar női vízilabda-válogatottnak, hiszen az első félidőben még érezhető volt a Kanada elleni sokk (3-6). A harmadik negyedben a közönség viszont olyan erőt adott a csapatnak, amivel nyolc perc alatt sikerült a fordítás (8-6), s a végül 10-9-re győzték le Bíró Attila tanítványai Görögországot. Ennek köszönhetően pénteken az ötödik helyért játszik a budapesti világbajnokságon a magyar válogatott, az ellenfél pedig Olaszország lesz.

1x2    
Magyarország Döntetlen Olaszország
1.65 6.60 2.70

"Sajnálom, hogy nem este rendezték a meccsünket, de nagyon büszke vagyok a csapatra, a harmadik negyedtől megmutattuk, hogyan tudunk játszani, ha koncentrálunk, és valóban egységesen vízilabdázunk. Ami a kapuscserét illeti, Kasó Orsolya nem védett rosszul, inkább azért változtattunk, hogy kizökkenjünk abból a gödörből, amelybe belekerültünk. A kapuscserének sokszor lélektani hatása van, az új impulzusok miatt van szükség a változtatásra. Szerencsére felvettem a ritmust, a védéseim után éreztem, hogy a görögök egyre kevesebbet lőnek kapura, és egyre erőtlenebbül. A folytatás? Nem az ötödik hely volt a célunk, de az utolsó meccsen már a legtöbbet akarjuk kihozni ebből a helyzetből" - nyilatkozta Gangl Edina a waterpolo.hu-nak.

Az olaszok hasonló cipőben járnak, mint a mieink, hiszen hiába domináltak a csoportkörben - a taljánok például 10-4-re verték Kanadát -, a negyeddöntőben meglepetésre kikaptak az oroszoktól. Ezt követően szerdán, az ausztrálok ellen egy igen szoros meccset játszottak, ám végül büntetőkkel jobbnak bizonyultak. A felek az utóbbi években rengeteget játszottak egymás ellen, idén például kétszer, s mindkétszer legyőztük az olaszokat a Világligában, hazai pályán döntetlent követően büntetőkkel, míg idegenben rendes játékidőben két találattal.

A szerdai találkozóhoz hasonlóan a pénteki meccsnek is az a legfontosabb kérdése, hogy mely együttes lesz a motiváltabb, hiszen gyakorlatilag nincs különbség az ötödik és a hatodik hely között. Azonban ez a fantasztikus közönség, amely két héten át buzdította Bíró Attila lányait, megérdemelné, hogy a magyar válogatott győzelemmel búcsúzzon a világbajnokságtól.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél a hazai pályán játszó magyar csapat az esélyesebb, hiszen a     háromesélyben 1.65-szörös pénzt kínál a mieink sikerére, míg a görögökére közel háromszorost. A bukméker a hendikepvonalat 1,5-nél húzta meg, míg a gólok számának határát 18,5-re lőtte be.

A pénteken, 13:30-kor rendezendő Magyarország-Olaszország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!