Vizes vb 2017

Ezt nem szúrhatja el a magyar válogatott

megosztom

A magyar férfi vízilabda-válogatott azzal az orosz csapattal negyeddöntőzik, amelyet az utóbbi időben mindig megvert.

Ezt nem szúrhatja el a magyar válogatott. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

Az ausztráloknak köszönhetően a magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte a csoportját, így vasárnap nem ugrottak a vízbe Märcz Tamás tanítványai, hanem a jól megérdemelt pihenőnapjukat töltötték. Kedden azonban már a negyeddöntőben van jelenése a csapatnak, s meglepetésre nem a spanyolokkal, hanem az oroszokkal meccselnek Nagy Viktorék.

1x2    
Magyarország Döntetlen Oroszország
1.05 12.00 10.50

A keletiek egy roppant szoros meccsen győzték le a hispánokat, s igen komoly sikert értek el azzal, hiszen az orosz férfi vízilabda erősen hanyatlóban volt az elmúlt években, mivel az utóbbi jó pár esztendőben nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülniük nagyobb tornán. Ez most tehát összejött, ám az esélyeket alapul véve nincs túl sok esélye Oroszországnak a mieink ellen, hogy bejusson a legjobb négy közé. A felek utóbbi években lejátszott tétmérkőzéseit egytől egyig a magyar válogatott nyerte, tavaly áprilisban például tíz góllal (!) bizonyultak jobbnak Erdélyi Balázsék az olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán.

A mieinknél betegségek és sérülések ütötték fel fejüket, például Mezei Tamásnak és Hárai Balázsnak is a fülével volt problémája, de a játékosok kezdenek panaszmentessé válni, így biztosan a medencébe ugranak kedden.

"Az oroszok szinte végig kézben tartották a spanyolok elleni mérkőzést, nem nagyon fenyegette őket az a veszély, hogy ne nyerjék meg meccset. Veszélyes csapatnak látom az orosz válogatottat, két erős center, balkezesek, szívesen lőnek, vannak nagyon jó játékosaik, például Merkulov, Kholod, akik nagyon sokat vállalnak, a hátvédsoruk is elég erős. Nem lesz könnyű mérkőzés, már csak azért sem, mert ők most lendületbe kerültek ezzel a győzelemmel, de azt mondom, hogy fel fogunk készülni, megnézzük az összes mérkőzésüket, amit eddig a vb-n játszottak és rajtunk fog múlni a keddi negyeddöntő, nem az oroszokon. Még ha jól is játszanak, azt gondolom, hogy le fogjuk tudni győzni őket" - nyilatkozta Märcz Tamás a vlv.hu-nak.

A magyar férfi válogatott vb-csapata:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a sportfogadás részét illeti az oroszok elleni találkozónak, a     szinte biztosra veszi, hogy nyerünk, hiszen háromesélyben mindössze 1.05-szörös oddsot kínál a mieinkre, míg az oroszok sikerével bankot lehetne robbantani. Az állami irodánál 4,5 gólos favoritnak számítanak Nagy Viktorék, a gólok számának határát pedig 19,5-re lőtték be a bukmékerek.

A kedden, 20.30-kor rendezendő, Magyarország-Oroszország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

megosztom