Átigazolás

Guardiola 138 millió eurót adott ki szélsővédőkre a nyáron

  • MVB80

Újabb távozó a Monacóból, újabb érkező a Manchester Citynél, Benjamin Mendy 57,5 millió euróért vált klubot.

Sejteni lehetett, hogy nem marad következmények nélkül a Monaco fantasztikus idénye, a nagyhercegség csapata odahaza letaszította a trónról a PSG-t, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben esett ki a Juventus ellen.

A csapat húzóemberei felhívták magukra a figyelmet, és meg is kezdődött a Monaco szétszedése, Bernardo Silvát 50 millió euróért elvitte a Manchester City, Tiemoué Bakayokót 40 millióért a Chelsea, és 18 éves csatársztárt, Kylian Mbappét is összehozták már számtalan nagycsapattal a Real Madridtól az Arsenalig.

Azt nem tudni, hol köt ki végül Mbappé, de az kiderült, hogy újabb alapember távozott a Monacótól, miután a Manchester City bejelentette, hogy a klubnál folytatja Benjamin Mendy.

A 23 éves balhátvéd 25 bajnokin és 10 BL-meccsen kapott lehetőséget Leonardo Jardim edzőtől, tavasszal pedig a francia válogatottban is bemutatkozhatott. A Manchester City 57,5 millió eurót fizet érte, úgyhogy a Monaco nagyon jó üzletet csinált, mivel tavaly 13 millióért vette meg a Marseille-től.

A City alaposan bevásárolt szélsővédőkből, hiszen Mendy előtt már Kyle Walker és Danilo is érkezett, előbbi 51, utóbbi 30 millióba került. Igaz, kellettek is új arcok a védelem két szélére, mivel Gael Clichyt, Pablo Zabaletát és Bacary Sagnát leszanálta Pep Guardiola, Dani Alves pedig inkább a PSG-t választotta.

A manchesteriek 240 millió eurót költöttek eddig a nyáron, mert a már említettek mellett megszerezték Édersont, valamint Douglas Luizt is, úgyhogy még egy trófea nélkül szezon valószínűleg nem fér bele Guardiolának.

Egyébként a Monaco sem tétlenkedett, a középpályára Youri Tielemans érkezett az Anderlechttől 25 millió euróért, a védelembe Terence Kongolo a Feyenoordtól 15 millióért, és nem tűnik rossz fogásnak a Wolfsburgtól ingyen elhozott kapus, Diego Benaglio sem.

Viszont a csapaton belüli mozgások így is éreztetik a hatásukat az oddsokon, a -nál ugyanis a Monaco elég esélytelennek tűnik a PSG-hez viszonyítva. Mi lesz itt, ha még Neymar is kiköt Párizsban, és Mbappé elmegy?

Ki nyeri a francia bajnokságot?
   
PSG 1.30
Monaco 5.25
Marseille 17.25
Lyon 19.75
Nice  52.00
Lille 66.00