Vizes vb 2017

Az egyik legfontosabb meccsükre készülnek Bíró Attila lányai a vb-n

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn este Kanada ellen ugrik medencébe, a tét az elődöntő.

Az egyik legfontosabb meccsére készülnek Bíró Attila lányai a vb-n. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

A csütörtöki, hollandok elleni siker azt jelentette Bíró Attila lányainak, hogy megnyerték csoportjukat, így automatikusan jutottak a negyeddöntőbe. Ennek köszönhetően pénteken szabadnapot kaptak a válogatott tagjai, míg szombaton két edzés és csapatösszetartásként agyaggalamb-lövészet szerepelt a programban.

1x2    
Magyarország Döntetlen Kanada
1.15 9.80 6.25

Hétfőn viszont már jön a negyeddöntő, méghozzá Kanada ellen, amely játszi könnyedséggel (16-3) győzte le Új-Zéland együttesét szombaton. A tét óriási, hiszen a győztes bejut a legjobb négy közé, ami azt jelenti, hogy biztosan éremért játszik a világbajnokságon.

A két csapat legutóbb a Világliga Szuperdöntőjének csoportkörében találkozott bő egy hónapja, és akkor meglepetésre a rendes játékidőben döntetlenre végeztek a felek, a büntetőket követően pedig a tengerentúliak örülhettek.

„A kanadai centerek nem jobbak a mieinknél, a kapusuk sem jobb, a két balkezes semlegesítése lesz a mérkőzés kulcsa" - hangsúlyozta Bíró Attila a waterpolo.hu-nak. "Ha ezt nem tudjuk megoldani, illetve nem tudjuk feltörni a védekezésüket, akkor semmi keresnivalónk a négy között.” 

Azon a tornán egyébként egészen a fináléig meneteltek a juharlevelesek, ám ott az amerikai együttes megálljt parancsolt nekik, míg mi a negyedik helyet szereztük meg. Éppen ezért sem lesz sétagalopp a hétfői ütközet, igaz, a világbajnokságon a kanadai csapat az első nehéz feladatnál rögtön megakadt, hiszen nagyon simán kikapott Olaszországtól, de Kína is igen kemény dió volt számára.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Mindezek ellenére a bukmékereknél egyértelműen a hazai pályán játszó magyar csapat a mérkőzés toronymagas favoritja. A   háromesélyben mindössze 1.15-szörös pénzt kínál a mieink sikerére, míg a kanadaikéra bő hatszorost. A bukméker a hendikepvonalat 3,5-nél húzta meg, míg a gólok számának határát 17,5-re lőtte be.

A hétfőn, 20:30-kor rendezendő Magyarország-Kanada találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!