Darts

Sztárparádé a nyitónapon

Ugyan csak négy mérkőzést rendeznek a World Matchplay szombati játéknapján, ám színpadra lép Gary Anderson, Peter Wright és a hatszoros döntős James Wade is.

Július 22-én, szombaton este kezdetét veszi a nyár legnagyobb dartsversenye, a 24. World Matchplay. A nyitónapon rögtön egy angol házi derbire is sor kerül a 11. kiemelt Michael Smith és Steve West között. Utóbbinak tavaly voltak biztató eredményei, például amikor a World Grand Prix-n begyűjtötte Phil Taylor skalpját, viszont idén egyelőre nem alkotott maradandót. Nem lehet azt mondani, hogy egy veszélytelen játékos, de az elmúlt tornákon mutatott formája nem indokolja, hogy meglepetést várjunk tőle. Smith komolyabb játékerőt képvisel, és bár időnként nem megfelelő a hozzáállása, azért a major tornákat maximálisan komolyan veszi, június végén, július elején pedig elég biztató formában játszott. 

A folytatásban egy újabb angol párharc következik, méghozzá a hatszoros döntős, James Wade és a "pusztító", Darren Webster főszereplésével. Ahogyan arra a torna felvezetőjében is felhívtuk a figyelmet, Wade igazi World Matchplay specialista. 2007-ből korábbi bajnoka a tornának, de ezen kívül ötször jutott még be a fináléba.

Tavaly kisebb meglepetésre már a nyitókörben kiesett, előtte viszont tízből tízszer sikerrel vette az első akadályt.

Nincs igazán nagy formában Wade, de ha valahol, akkor Blackpoolban oda kell rá figyelni. Webster ügyes játékos, de rettentően hektikus, egy mérkőzésen belül is komoly hullámvölgyeket és -hegyeket tud bejárni, ez pedig angol riválisa ellen nem biztos, hogy belefér. 

hatharom.com
Michael Smith-Steve West Smith
James Wade-Darren Webster Wade
@1.59
Fogadási határidő: 20:00

Az est második felében lép színpadra a két skót klasszis, Gary Anderson és Peter Wright. Előbbi a holland Christian Kisttel, míg utóbbi az angol James Wilsonnal csap össze. Mindkét skót komoly favoritja a meccsének, ám ha nem hoznak egy erős szintet, akkor akár komoly bajba is kerülhetnek. 

Kist ugyan nem a legkomolyabb skalpvadász, de Andersont sikerült már legyőznie, illetve több alkalommal nagy csatára kényszerítette. Észnél kell lennie a kétszeres világbajnoknak, mert a holland nem egy nyeretlen kétéves. Mint ahogyan Wilson sem, akinek kifejezetten jól sikerült a BDO és PDC közötti váltás. Igazi minden hájjal megkent játékos, aki megizzaszthatja az extravagáns skótot.