NB I

Lehet, hogy ez jobb lesz, mint az Újpest-Fradi!

  • MVB80

Két, győzelemmel kezdő csapat találkozik a Bozsik-stadionban szombat este.

Sajnos a magyar futball esetében nem érdemes a csodában reménykedni, ez most is fényesen kiderült, hiába harangoztuk be nagy optimistán a Honvéd BL-visszavágóját, a Hapoel Beer-Seva elintézte, hogy mire az M4 odakapcsolt a Bozsik-stadionban, már nem volt miért izgulni.

A Honvéd tehát gyorsan elbúcsúzott a nemzetközi porondtól (ráadásul maradt még egy zárt kapus meccse is, amit máskor kell letöltenie), így viszont teljes gőzzel koncentrálhat a bajnokságra.

A Haladás elleni 2-0-s győzelem nem volt annyira meggyőző, igaz, hogy szinte végig egyirányú játék folyt a pályán, de ha nincs Davide Lanzafame, komoly bajban lett volna a bajnok.

Az olasz csatár a Hapoelnek oda-vissza betalált, a Haladás ellen pedig góllal és gólpasszal zárt, úgyhogy a diósgyőri védelem biztosan kiemelten készül rá.

Bódog Tamás csapatába visszatérhet a hosszú eltiltását letöltő Lipták Zoltán, kérdés, az edző megbontja-e a Vasas ellen hibátlanul teljesítő védelmet. Az biztos, hogy Fülöp István nem lesz a Kispestre utazók között, mert kölcsönbe a román élvonalba feljutó Sepsi OSK-hoz került.

Nem érdekli őket más

„Három pontért megyünk Budapestre, ez egyértelmű. A csapat jó formában van, a heti munkát úgy végeztük el, ahogy elterveztük. Amit lehetett, azt elmondtuk, továbbadtuk a játékosoknak. Amire figyelnünk kell, arra figyelni fogunk, a lehetőségeinket ki fogjuk használni. A Honvédnak erős kerete van, jó játékosokból áll. Nem fog látszódni rajtuk a hétközi mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy erősek és jók lesznek.

Hazai pályán játszanak, ők a favoritok és ezt majd meg is próbálják bennünk tudatosítani. Jó rajtot vettünk és bár egy mérkőzés alapján nehéz bármit mondani, egy biztos, a magyar bajnokságban bárki verhető” - nyilatkozta Bódog.

A Diósgyőr edzője már korábban is elmondta, neki az az elve, hogy az egész csapatnak végig kell hajtania a 90 percet, és tavasszal nem is nagyon tudott mit kezdeni a Honvéd a borsodiak folyamatos letámadásával, annak akkor 2-0-s DVTK-siker lett a vége.

Azóta a Honvédnak új edzője lett, a holland Erik van der Meer is szeretné meghonosítani a letámadásra épülő játékot, ez a Haladás ellen időnként nagyon hatékonyan működött. Ami a kispestieknek jól jöhet, hogy a Diósgyőr várhatóan sokkal támadóbb felfogásban játszik majd, mint a szombathelyiek tették, ebből pedig egy látványos meccs is kisülhet.

Patrick Ikenne-King térdsérülése miatt jó időre kidőlt, és mivel a Honvéd betartja az MLSZ irányelveit, és bezsákolja a fiatalok játszatása miatt feldobott pénzt, így a szerdai, Hapoel elleni kezdőből ketten ezúttal csak kispadosok lesznek.

A Haladás ellen Pölöskei Zsolt és Gazdag Dániel került a kispadra, hogy helye legyen Tömösvári Bálintnak és Herjeczki Kristófnak, közülük utóbbi két gólt is lőhetett volna, ha kicsit vagányabb.

A Honvéd és a Diósgyőr összesen 100 meccset vívott egymással, 54 kispesti és 23 miskolci siker született eddig. Tavaly Lanzafame tizenegyesével és a napokban Mezőkövesdre eladott Koszta Márk fejesével 2-0-ra nyert a Honvéd a Bozsikban, ahol egyébként zsinórban tizenegy meccset húztak be a piros-feketék.

A Diósgyőr most próbára teheti ezt a sorozatot, és mivel a Vasas ellen is megtöltötték a vendégszektort a borsodiak drukkerei, az biztos, hogy a hangulattal nem lesz semmi probléma a Bozsikban sem.