Átigazolás

30 millió euróért vették, de most fizetnének is érte, csak menjen

  • MVB80

Moussa Sissoko hiába lett a Tottenham legdrágább igazolása, már nincs rá szükség. Csak éppen kicsit magas a fizetése.

Minden klub mellényúl néha, olyan nincs, hogy minden igazolás tökéletesen sikerüljön. Ezt a nagy közhelyet már a Tottenhamnél is ismerik, mivel a Spurs tavaly nyáron Moussa Sissokóért 35, Vincent Janssenért 22 millió eurót fizetett ki, de egyikük sem váltotta meg a világot.

A Sissokóért kiadott 35 millió euró klubrekordot jelentő összeg, így aztán különösen fájó, hogy a védekező középpályás nem lett meghatározó ember, mindössze 8 meccsen volt kezdő a Premier League-ben.

Nem lesz belőle klublegenda

Ezért aztán nem is akkora meglepetés, hogy az angol sajtóban most már az a téma, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon a francia csapattal ezüstérmet szerző Sissoko távozhat.

Az egyetlen problémát a játékos heti 85 ezer fontos fizetése jelenti, ez angol szinten ugyan aprópénznek számít a nagy sztárok fizetéséhez képest, de elijesztheti a potenciális érdeklődőket.

A francia bajnokságban ötödik helyen végző Marseille például szívesen látná a játékost, de nem tud számára hasonló fizetést kínálni. Mauricio Pochettino, a Tottenham edzője már jelezte, nem esne mély depresszióba, ha Sissoko lelépne, de egyelőre úgy néz ki, ehhez a londoniaknak komoly anyagi áldozatot kell hozniuk.

Két opcióról lehet olvasni, az egyik az, hogy továbbra is a Spurs folyósítja a közben már máshol játszó Sissoko fizetését, a másik pedig az, hogy eladják őt, de a tavalyinál jóval alacsonyabb áron. Bukta így is, úgy is, de ahogy írtuk az elején, ez a rizikó minden átigazolásban benne van.

A Tottenham is részt vesz a Bajnokok Tornáján, az első meccsre magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor, amikor a PSG lesz az ellenfél.

1x2    
PSG Döntetlen Tottenham
1.85 3.50 3.25
Fogadási határidő: július 23. 02:00