Átigazolás

Végre bejelentették Morata új klubját - hivatalos

  • ivan

Nem a Manchester United és nem is a Milan lett a befutó, Álvaro Morata a Chelsea-ben folytatja.

Pont került a nyári átigazolási időszak egyik legfelkapottabb szappanoperájának végére, avagy végre megvan Álvaro Morata új klubja. A Real Madridnál mellőzött spanyol válogatott támadóért zajló versenyt a Chelsea nyerte meg, amely szerda este hivatalos honlapján számolt be a csatár szerződtetéséről.

Pont került a Morata-saga végére

Bár a londoniak az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, sajtóhírek szerint 70 millió fontot fizettek a 24 éves játékosért, ami a piaci értékének közel a kétszerese. A Chelsea közlése szerint egyelőre csak a Real Madriddal van meg a megállapodás, a személyi feltételekről még egyeztetnek Moratával.

A spanyol csatár érkezésével így megoldódni látszik a távozó Diego Costa pótlása, aki a hírek szerint visszatér majd az Atlético Madridhoz. Morata a negyedik igazolása az angol bajnoki címvédőnek, korábban Willy Caballero, Antonio Rudiger és Tiemoue Bakayoko érkezésének örülhettek a drukkerek.

Morata a tavalyi idényben 20 gólt szerzett a Real Madridban, de kezdőként Karim Benzema és Cristiano Ronaldo mögött nem sokszor jutott szóhoz, így már április tájékán tudni lehetett, hogy elhagyja a spanyol fővárost. Bár sokáig a Chelsea tűnt befutónak, az elmúlt napokban egyre többet cikkeztek a Manchester United, legutóbb pedig már a Milan "győzelméről".

Az angol Premier League küzdelmei augusztus 11-én rajtolnak, a magyar fogadóirodában pedig már fogadhatunk arra, hogy melyik csapat szerzi meg az aranyérmet. A címvédő Chelsea csak a 3. a bukik erőrangsorában, amelyet a Manchester City vezet a városi rivális United előtt.

Melyik csapat nyeri a Premier Ligát?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50
Everton 82.00