Angol foci

Londonban is nagyon komolyan gondolják a csapatépítést

Slaven Bilic még kap egy utolsó esélyt arra, hogy ütőképes gárdát faragjon a WHU-ból.

Az előző szezonban sem sikerült nagyot dobbantania Slaven Bilicnek és a West Ham Unitednek, a két évvel ezelőtti hetedik helyet követően a Kalapácsosok 2017-ben a tizenegyedik pozícióban végeztek.

Mindezek ellenére a klubvezetés nem váltotta le a horvát mestert és mintegy utolsó lehetőségként igazán pofás kis átigazolási tervekkel örvendeztették meg a 48 éves szakvezetőt. Ha összejönnek a WHU tervei, bizony a londoni gárda komolyan beleszólhat az európai kupaindulást jelentő helyek sorsába.

Hart most Londonban bizonyíthat

Ugyan még csak egy érkezőt jelentettek be Kelet-Londonban, Pablo Zabaleta ingyen megszerzése még úgy is nagy fogás, hogy az argentin bekk már a 33. életévét tapossa. Kapusposzton tavaly sem Adrián, sem Darren Randolph nem remekelt, ám a tervek szerint jövőre már Joe Hart védheti a Kalapácsosok ketrecét, aki felett sokak szerint túl hamar ítéletet mondott Pep Guardiola a Manchester Citynél.

A kapott gólok számát tehát az előző szezonban Torinóban védő portással csökkentenék, míg előre három jól hangzó kiszemelt is akad, Marko Arnautovic, Kaitea Baldé és Javier Hernández. A Stoke City osztrák támadója klubrekordot jelentő 23 millió fontért költözhet a fővárosba, a hírek szerint a kontraktus aláírása már csak órák kérdése, hiszen a felek már mindenben megállapodtak.

Bilic másik kiszemeltje a Bayer Leverkusen támadója, Chicharito, akivel kapcsolatban hétvégére születhet döntés. A Manchester Unitedet és Real Madridot is megjárt gólvágó szerződésében állítólag mindössze egy 13 millió fontos kivásárlási ár szerepel, amely tekintve a 29 éves játékosban rejlő lehetőségeket, szinte aprópénz. Nem csoda, hogy a klubigazgató, Rudi Völler azt nyilatkozta, számtalan csapat áll harcban Chicharitóért. A harmadik célpont pedig a Lazio üdvöskéje, akivel szintén jól állnak a tárgyalások.

Mindezek mellé ha Andy Carroll és Diafra Sakho sérülése rendbe jön, Slaven Bilicnek végre egy egész minőségi kis kerete lesz arra, hogy bebizonyítsa, képes ütőképes csapatot faragni Anglia egyik legjobb és legelvakultabb szurkolótáborának.

A West Ham United bajnoki címe jelenleg 500-szoros szorzón fogadható a -nál, a favorit pedig a Manchester City a 2017/18-as PL-trófeára.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50