Bajnokok Ligája

A macedónok bravúrját kellene másolnia a Honvédnak

Egygólos hátrányról kezdi az izraeli Hapoel Beer-Seva elleni BL-visszavágót a Budapest Honvéd.

Malmö-Vardar 1-1, Vardar-Malmö 3-1, továbbjutott a macedón bajnok 4-2-es összesítéssel. Ezt a két eredményt csak azért tettük ide, mert ha a Vardar kiejthette a BL-selejtezőben az előzetesen sokkal többre taksált svéd klubot, miért ne sikerülhetne a Honvédnak is hoznia egy bravúrt az izraeli Hapoel Beer-Seva ellen?

Davide Lanzafame fejesgólja egy pillanat alatt életet lehelt az első meccsen az addig elég kókadtnak tűnő kispesti reményekbe, és okos, koncentrált játékkal megfogható ez az izraeli csapat.

Persze az oddsokon is látszik, még mindig Korhut Mihályék számítanak az esélyesnek, ráadásul a Honvéd-szurkolók csak a stadionon kívül gyülekezhetnek, és egy kivetítő előtt szurkolhatnak a csapatnak, de amíg el nem kezdődik a meccs, addig lehet a fantáziát szabadjára engedve vizionálni a jobbnál jobb forgatókönyveket.

1x2    
Honvéd Döntetlen Hapoel
3.00 3.20 2.15
Fogadási határidő: július 19. 21:15

Az első meccsen a legnagyobb problémát a nigériai Anthony Nwakaeme jelentette, akinek a megindulásaival meggyűlt a Honvéd jobbhátvédjének, Patrick Ikenne-Kingnek a baja.

A kispestiek apró termetű uralkodója aztán a Haladás elleni bajnoki legelején térdsérülést szenvedett, így a Hapoel elleni visszavágón Baráth Botond mehet ki a védelem szélére, akit az odavágón csúnyán megforgatott Nwakaeme a második hazai gól előtt.

A kispesti védelmen nagy nyomás lesz, Baráthnak is oda kell tennie magát

A Honvéd várhatóan nem fog nekiugrani az izraeli csapatnak, hiszen, ha a hazai csapat belemegy a nyílt játékba, az öngyilkossággal érhet fel. Lanzafame a Hapoel és a Haladás ellen is megmutatta, hogy nagyon jó formában kezdte a szezont, most már Eppel Mártonon, az előző idény gólkirályán a sor, aki a BL-meccsen eléggé eltűnt, de a szombathelyiek ellen már csak a kapufa akadályozta meg, hogy elkezdje a góltermelést idén is.

„Múlt héten tapasztaltuk, hogy egy pillanatra sem szabad kihagynunk, még jobban kell koncentrálnunk, okosan és bátran kell játszanunk. A Beer-Seva játékosai erősek, technikásak, tapasztaltak, a Hapoel egy jó csapat, de van esélyünk a továbbjutásra. Szerdán megpróbálunk csodát tenni” – nyilatkozta Djordje Kamber, a Honvéd csapatkapitánya.

A kispestiek új edzője, a holland Erik van der Meer azt mondta, nem volt akkora az első meccsen a különbség a két csapat, mint ahogy várni lehetett, és abban bízik, a visszavágón is meg tudják majd lepni az ellenfelet.

Ami biztos, Koszta Márk nem játszik a visszavágón, mivel némileg meglepő módon az előző idényben hat gólig jutó, és ezzel Eppel és Lanzafame mögött a házi góllövőlistán harmadik 20 éves játékost eladta a Honvéd - a Mezőkövesdnek...

Amennyiben a Honvédnak összejönne a bravúr, a selejtező harmadik körben a litván Zalgiris Vilniusszal vagy a bolgár Ludogoreccel játszhat, az első meccset a Vilnius 2-1-re nyerte.

1x2    
Ludogorec Döntetlen Vilnius
1.25 5.25 9.00
Fogadási határidő: július 19. 20:00