Átigazolás

A Bayern München sztárja is Milánóban folytatja

  • varin

Tavaly az év fiataljának választották, mégsem kellett Ancelottinak. Milánóban vigasztalódhat Sanches.

Szinte mindenben megállapodott egymással a Bayern München és az AC Milan együttese Renato Sanchest illetően, így a portugál Európa-bajnok órákon vagy maximum napokon belül aláírja kétéves megállapodását a Rossonerivel.

Noha a 19 éves középpályás csak kölcsönbe érkezik az iparvárosba, a Milannak a két év után egy kötelező 30 milliós vásárlási kötelezettsége lenne Sanchesre, így egyáltalán nem kizárt, hogy a tehetség végleg elhagyja Münchent.

Fotó: The Sun

A lisszaboni születésű játékost sokan a jövő nagy középpályásának tartják, ám Münchenben nem sikerült elnyernie Carlo Ancelotti bizalmát, alig-alig lépett pályára a bajor együttesben. A tavaly az év legjobb fiataljának megválasztott Sanches esetében persze nem meglepő a klubváltás, mint arról néhány napja mi is beszámoltunk, a müncheniek Gnabry mellett neki is több játéklehetőséget szánnak, így várható volt, hogy ideiglenesen elszerződik a bajor fővárosból.

A felek ugyan nagyon közel vannak a papírok aláírásához, hiszen már az időtartamot és Sanches árát (30 millió euró) is tudni, a Sportitalia szerint azonban még van egy megoldatlan kérdés, ez pedig a kölcsönidőszak ára. A Milan 5-6 millió euró körül szeretne fizetni egy szezonra a Münchennek, Ancelottiék viszont ennél kicsit többre vágynak.

Csak a középpályára egyébként Sanches lenne a negyedik érkező Lucas Biglia, Franck Kessié és Hakan Calhanoglu után, míg mindent egybevetve a portugál talentum lenne a tizedik új igazolás és a hírek szerint még legalább egy támadóra van pénzük a kínaiaknak.

A Milan egy Dortmund elleni vereséggel nyitotta a felkészülési időszakot, ám az új játékosok közül még kevesen léptek pályára Vincenzo Montella csapatában. A vörös-feketékre azonban jövő héten már tétmeccs vár, hiszen Donnarummáék az Európa Ligában az Universitatea Craiova ellen kezdhetik meg menetelésüket. A    -n már fogadhatunk is a csütörtöki találkozóra!

   
Craiova Döntetlen AC Milan
12.75 4.65 1.22