Vizes vb 2017

Kötelező győzelem előtt a magyar válogatott

Női vízilabda-válogatottunknak aligha okozhat gondot Japán magabiztos legyőzése a nyitónapon.

Kötelező győzelem előtt áll magyar női vízilabda-válogatott.

Vasárnap kezdetét veszi a 2017-es vizes világbajnokságon a női vízilabdatorna is, a magyar válogatottra pedig kötelező győzelem vár. Bíró Attila lányai a nyitónapon ugyanis gyakorlatilag a vb egyik leggyengébb csapatával, Japánnal mérkőznek meg.

1x2    
Magyarország Döntetlen Japán
- 15.00 14.00

Mindezt egyébként mi sem bizonyítja jobban, mint a május végi, illetve június eleji edzőmérkőzések, amikor is Antal Dóráék kétszer is simán legyőzték az ázsiai válogatottat, először öt találattal, 18-13-ra, majd másodszor már kilenc góllal (15-6) bizonyultak jobbnak.

„Tanúsíthatják a lányok, nehezebb és keményebb volt a felkészülés, mint a tavalyi, minden teszt és mutató is ezt bizonyítja, remélem, hogy ez a játékunkon is látszik majd. Két változás történt a csapatban az olimpiához képest, remélhetőleg a két játékos igazolja, hogy okkal került be. A legnehezebb csoportmeccsünk a harmadik lesz, a hollandok elleni, a japánok kellemetlen ellenfelek, míg a franciák ellen kötelező a győzelem" - mondta Bíró Attila a waterpolo.hu-nak.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Ami a vasárnapi meccs esélyeit illeti, a   oddsot sem kínál a mieinkre háromesélyben a mérkőzésre, annyira biztosa a magyar csapat sikerében. A magyar állami irodánál Bíró Attila lányai 7,5 gólos favoritnak számítanak, míg a bukik a gólok számának határát 22,5-nél lőtték be.

A hendikepben pedig komoly értéket látunk, hiszen ennél jobb és kellemesebb ellenféllel nem is kezdhetne válogatottunk, s mivel már az edzőmeccseken is kijött a két fél közötti óriási differencia, így a hazai rendezésű világbajnokságon nyitónapján meglepő lenne, ha Japán komoly ellenállásra késztetné lányainkat. Szerintünk, még az is benne van a pakliban, hogy kétszámjegyű különbség lesz a csapatok között vasárnap este.

 
hatharom.com
MAGYARORSZÁG -7,5 (ázsiai hendikep)
@ 1.75
Fogadási határidő: 20:10

A végső győztes kilétét illetően pedig a   változtatott szorzóin, az amerikai csapat egyre nagyobb favorit, az állami iroda már ott tart, hogy szerinte másik gárdának nincs is reális esélye megnyernie a világbajnokságot.

A vasárnap 20:10-kor rendezendő, Magyarország-Japán találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Ki nyeri a női vízilabda-világbajnokságot? -    
USA 1.40 Magyarország 9.00
Spanyolország 11.50 Oroszország 12.50
Olaszország 13.00 Ausztrália 15.00
Hollandia 15.00 Görögország 18.00
Kanada 40.00 Kína 200.00
Brazília 500.00 Franciaország 500.00
Új-Zéland 600.00 Japán 600.00
Kazahsztán 700.00 Dél-Afrika 900.00

Kattints a képre a játékért!