NB I

Hajnal elájult a pályán, az újonc nagyon megtréfálta a Vidit

  • MVB80

Veretlenek maradtak az újoncok, az Európa Liga-csapatok viszont nyeretlenül zárták az NB I első körét.

Danilovics – Poór, Heris, Vanczák, Spandler – Márkvárt, Mevoungou – Balogh B., Szakály P., Prosser – Radó.

Így állt fel az NB II-ből visszajutó Puskás Akadémia az FTC otthonában, vagyis Pintér Attila öt új igazolást pakolt a kezdőbe. A szezon előtti beharangozónkban többen is a felcsúti klubot jelölték meg az idény meglepetéscsapatának, és a mostani meccs alapján ez a tipp nem is tűnik merésznek.

Pintér csapata nem nagyon hagyta kibontakozni a Fradit, viszont próbált ellencsapásokkal zavart okozni, és az egyik ilyen alkalmával meg is szerezte a vezetést, Márkvárt indításnál Szakály remekül átvétellel helyzetbe hozta magát, és Dibusz mellett el tudta gurítani a labdát.

Geráék gyűrték a vendégeket, de sok kreativitás nem szorult a támadásokba, szerencséjükre azonban Varga Roland megőrizte az utóbbi hetekben látott jó formáját, és gyönyörűen csavart a bal felsőbe szabadrúgásból.

A második félidő nem sikerült színvonalasra, izgalom azért így is volt, a Puskás Molnár révén szerzett egy lesgólt, Hajnal pedig egy ütközés után elájult, hordágyon vitték le, az első diagnózis alapján agyrázkódást szenvedett a Bundesligát is megjárt középpályás.

A végén maradt az 1-1, a Groupama Aréna közönsége pedig füttyszóval reagált az eredményre.

Nem a felcsútiaké volt a nap bravúrja, hanem a Balmazújvárosé, amely egyből egy komoly fegyverténnyel kezdett, mert elhozott egy pontot a Videoton otthonából. Az újonc kihúzta az első negyedórát, majd a korábbi újpesti csatár, Andric lövésével a vezetést is megszerezte. 

Scsepovics ezúttal nem tudott gólt szerezni

A második félidő elején Lazovics gyorsan egyenlített, arra lehetett számítani, hogy a Vidi bedarálja a kiscsapatot, de Géresi egy az egyben ziccert rontott, és végül nem sikerült megszerezni a győztes gólt. Aki eltalálta a döntetlent, az 5,5-szeres pénzt kaszálhatott a   -n.
És hogy teljes legyen a vendégcsapatok napja, a Diósgyőr győzni tudott a Vasas újpesti albérletében. Már az ötödik percben előnybe került a DVTK, több helyzet is kimaradt rövid időn belül, végül Vela zárta góllal az akciót.

A tudósítás alapján az első félidő a Diósgyőré volt, amely a második félidőben is kontrollálta a meccset, és Szarka fejesgólja mindent eldöntött. A borsodiak győzelme is jó fizetett, hiszen 5,40-es oddsszal lehetett fogadni az állami fogadóirodánál.

now;212
239099