NB I

Egy-két drukkert szívesen elküldtem volna melegebb éghajlatra - Mészöly

  • MVB80

Mészöly Géza, a Haladás edzője kiakadt azon, hogy a Honvéd szurkolói szidták a lelátóról.

Nem nyújtott lehengerlő teljesítményt, de 2-0-s győzelemmel kezdte az NB I-es idényt a címvédő Budapest Honvéd, amely a Haladást verte. A kispestiek sikeres főpróbát tartottak a Hapoel Beer-Seva elleni BL-visszavágóra, de amíg a Haladás nem izzasztotta meg őket különösebben, az első meccsből kiindulva az izraeliek ellen 120 százalék kellene Eppel Mártonéktól a továbbjutáshoz.

1x2    
Honvéd Döntetlen Hapoel Beer-Seva
3.05 3.15 2.15

A meccs után a Honvéd új edzője, a holland Erik van der Meer úgy értékelt, hogy első bajnokinak nem volt rossz, de később azért ennél többet vár majd a csapattól.

A Haladást irányító Mészöly Géza úgy látta, voltak fordulópontok, amikor visszajöhettek volna a meccsbe, és a vereség ellenére tetszett neki a csapata szervezettsége. Ennél izgalmasabb volt az a téma, amikor arról kérdezték Mészölyt, jogosnak érezte-e, hogy a kispesti szurkolók durvának tartották a csapatát.

Bosszantja, hogy mindig szidják a drukkerek

“Biztos volt néhány olyan megmozdulás, amely nem kellett volna, de nem hiszem, hogy alattomosak lettek volna a játékosok. Azt már megszoktam, hogy Kispesten nem vagyok kedvenc, bár nem nagyon értem, hogy ennek mi az oka, és miért velem foglalkoznak. Őszintén megmondom, hogy ez azért bosszant, de becsületemre legyen mondva, nem válaszoltam a sértésekre, pedig egy-két drukkert szívesen elküldtem volna melegebb éghajlatra.

Én még ilyen szurkolótáborral nem találkoztam, nagyon csúnyán viselkednek velem, tűröm, tűröm, de nehogy egyszer elszakadjon a cérna” - mondta Mészöly, aki azért sem érti, miért találják meg mindig, mert érzése szerint sosem bántotta a Honvédot.

A második fordulóban a Haladás a Mezőkövesdtől meglepő vereséget szenvedő Debrecent fogadja, a Honvéd pedig újra otthon játszik, mert a Diósgyőr elleni meccsen felcserélték a pályaválasztói jogokat, mivel a miskolciak nem találtak stadiont, ahol otthon lehetnének.