NB I

Veszélyes lehet a Haladás a Honvéd óriási sorozatára?

  • MVB80

A címvédő Budapest Honvéd Király Gáborék ellen kezdi meg szereplését az NB I új idényében.

Akinek nem vette el a kedvét kupacsapataink szereplése, az minden bizonnyal lelkesen várta az NB I rajtját, hiszen lehet újra elemezni, tippelgetni, meccsre járni, pedig még két hónap sem telt az előző idény befejezése óta.

A bajnok Honvéd idei első tétmeccsét elvesztette ugyan, de az izraeli Hapoel Beer-Seva otthonában elért 1-2 után mégsem volt gyászos a hangulat a kispestiek körében, hiszen maradt esély a továbbjutásra.

A visszavágón nem lehetnek bent a stadionban a Honvéd szurkolói, épp ezért csábító lehetőség számukra csapatuk első bajnokija, amikor a Haladás látogat Kispestre.

Eppelék brutálisan hatékonyak voltak hazai pályán az előző idényben, utolsó tíz meccsüket egyaránt megnyerték, és ezt a sorozatot az új bajnokságban sem szeretnék megszakítani.

Az aranyéremben főszerepet játszó Marco Rossi mellett Zsótér Donát és Hidi Patrik távozott, érkezett a helyükre Pölöskei Zsolt, valamint egy régi ismerős, a brazil Danilo, nagy mozgás tehát nem volt, de kérdés, hogy az új edző, a holland Erik van der Meer ki tudja-e hozni azt a pluszt a csapatból, ami Rossinak olyan jól ment.

Lovric biztos pont a kispesti védelemben

A tavalyi alapemberek közül Holender Filip kihagyta a BL-meccset sérülés miatt, és valószínűleg szombaton sem lép még pályára.

A Haladás legnagyobb távozója az előző idényben 6 gólt szerző Iszlai Bence volt, akit a Debrecen, az Újpest és a Vasas is szeretne leigazolni. Érkezett Miroszlav Grumics Kozármislenyből, Németh Milán és Tóth Dávid Sopronból, Tóth Benjámin Ausztriából, Pinte Patrik, a korábbi Fradi-játékos fia, a Slovanból, valamint Simon Ádám a Videotontól

 A Haladás honlapja szerint közülük Németh, Simon és Grumics kezdő lehet szombat este a nyitányon.

„A Honvéd a BL-selejtezőn bizonyította, hogy nemzetközileg is erős csapat, gólt tudott szerezni Izraelben a Beer-Seva vendégeként, és 1-0-s hazai győzelemmel akár tovább is juthat. Megmutatták a kispestiek, hogy mennyire stabil csapatuk van, és hogy a bajnoki címből még mindig tudnak erőt meríteni. Látszik, hogy egyben vannak és nagy az önbizalmuk, úgyhogy kemény, nehéz találkozóra számítok. Azonban már több alkalommal igazoltuk, hogy képesek vagyunk eredményes játékra a Honvéd ellen” – nyilatkozta Mészöly Géza, a szombathelyiek edzője.

A mostani a 122. Honvéd-Haladás ütközet lesz, az örökmérleg nagy kispesti fölényt mutat (74, illetve 20 győzelem), az előző szezonban a Bozsikban 2-1-re nyert a hazai csapat, amely ősszel 1-1-re végzett Szombathelyen, tavasszal viszont Eppel mázlis góljával a bajnoki cím szempontjából fontos három pontot szerzett.

Ez volt az utolsó meccs a felek között Kispesten:

Némileg meglepő, hogy a Fradit és a Vasast is alacsonyabb szorzóval adják a -n, mint a Honvédot, persze lehet, az állami fogadóirodánál úgy számolnak, hogy a BL-meccs a prioritás, és emiatt a hazaiak nem szakadnak majd meg az első bajnokin. Szombat este okosabbak leszünk. 

1x2    
Honvéd Döntetlen Haladás
1.75 3.50 4.50