NB I

Nyert a bajnok, hatalmasat égett a Debrecen

  • varin
megosztom

A Loki 10 ember ellen kapott ki hazai pályán, míg a kispestiek a Haladást verték meg a nyitányon.

Döntetlennel ért véget Csertői Aurél 300. bajnokija, a Paks és az Újpest nem bírtak egymással. Negyedóra játék után egy perc alatt mindkét oldalon esett egy-egy gól, majd ezt követően szinte felváltva láthatott helyzeteket a közönség. A félidő végére kissé "leült" a mérkőzés.

A fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd Bartha ziccerénél akár el is dönthette volna a három pont sorsát, de a támadó vetődve az üres kapu mellé lőtt. Az elpuskázott lehetőség megbosszulta magát, mivel az Újpest egyenlített.

A hajrá legfontosabb momentuma egy csere volt, az Újpestben 18 hónap kényszerpihenő után pályára lépett Simon Krisztián. A korábbi válogatott szélső még az 1860 München színeiben szenvedett súlyos sérülést.

Hiába a nagy ígérgetés, a Debrecen vereséggel kezdte a szezont. A találkozó első félórájában előbb két hatalmas mezőkövesdi helyzetet, majd válaszul két debreceni lesgólt láthatott a közönség. Kiegyenlített játékot hozott az első játékrész, amelynek hosszabbításában emberhátrányba került a Mezőkövesd, ugyanis Tóth Bence megkapta második sárga lapját, majd a pirosat is.

A második félidőben egyáltalán nem látszott, hogy a hazaiak eggyel többen vannak, sokáig helyzetet sem tudtak kialakítani, sőt a vendégek Gohér szabadrúgásgóljával a 63. percben előnyhöz jutottak. A DVSC az utolsó negyedóra elején egyenlített, majd innentől saját kapuja elé szorította a Mezőkövesdet, amely a 93. percben Hudák fejesgóljával mégis megszerezte a győzelmet.

Győzött és ezzel élre állt a bajnoki címvédő Honvéd. Rosszul indult a mérkőzés a kispestiek számára, mert rögtön megsérült George Ikenne-King. Ennek ellenére a Honvéd birtokolta többet a labdát, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani, csak rögzített szituációkból veszélyeztette Király Gábor kapuját. A nigériai játékos helyett csereként beállt Bobál Dávid éppen egy szabadrúgást követően fejelt gólt.

A győzelmet érő bólintás - Fotó: MTI

A második félidő az előző idény gólkirályának, Eppel Mártonnak a kapufájával indult, ezt követően viszont bátrabbá vált a Haladás, ennek köszönhetően a korábbiaknál sokkal több időt töltött a Honvéd térfelén. A közönség helyzetek nélküli kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott, egyedül Királynak kellett egyszer bravúrt bemutatnia. A hajrában aztán az olasz Davide Lanzafame a gólpassza után gyönyörű gólt rúgott, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A    -n 1.75-szörös szorzóval fogadhattuk a hazaiak sikerét.

2017-07-15;212
2017-07-16;212
239099

 

megosztom