NB I

Gólszegény meccsel indulhat az NB I

A Paks és az Újpest együtteseinek csatározásai az elmúlt években nem a gólokról szóltak.

Gólszegény meccsel indulhat az NB I. - Fotó: paksifc.hu

A 2017-2018-as NB I-es szezon első televízió által közvetített mérkőzését szombaton Pakson rendezik, ahova az Újpest látogat. Az elmúlt idényben a hazaiak az ötödik, a vendégek a hetedik helyen végeztek, s a tavalyi három meccsükből kettő - köztük a paksi is - 1-1-re végződött, míg szinte napra pontosan egy éve az Újpest hazai pályán 1-0-ra tudott nyerni.

Csertői Aurél csapatában a nyáron nem volt jelentős mozgolódás, az érkezők közül Verpecz István és Vági András nevét érdemes megjegyezni, míg a távozók közül Vernes Richárdét. Ennek köszönhetően az edzőmeccseken jól muzsikált a zöld-fehér alakulat, a bajnok Honvédtól és a horvát Cibalia Vinkovci gárdájától ugyan kikaptak, de a Haladás, a Sopron és a Videoton gárdáját legyőzték, többek közt Bartha László remeklésének, aki tavaly is szép számmal termelte a gólokat.

1X2 -   
Paks Döntetlen Újpest
2.40

3.15

2.90

Ami a vendégeket illeti, a gárdánál igen nagy balhé van a klub címerének megváltoztatás körül, ám ennek nem kellene, hogy hatása legyen a csapatra. Igaz, a felkészülési meccseken felemásan teljesített az Újpest, hiszen az osztrák másodosztályú Ried, illetve a Vác együttesét legyőzte, az Apollon Limasszol, továbbá a LASK Linz gárdájától kikapott. A lila-fehérek az edzőmeccseken hat gólt lőttek, amelyekből hármat az újonc Novothny Soma vállalt. A korábban Diósgyőrben szereplő támadó mellett egyébként - magyar szinten - jó nevű játékosokkal erősítettek a fővárosiak, hiszen többek közt Litauszki Róbert, Nagy Dániel, Zsótér Donát, Tischler Patrik, Simon Krisztián, Branko Pauljevics vagy Filip Pajovics nevét is megtalálhatjuk az érkező oldalon. A távozó oldalon a klub emblematikus figurája, Balajcza Szabolcs nevét érdemes megemlíteni, illetve Balogh Balázsét, Jonathatn Herisét és Nemanja Andricsét.

"A Paks egy nagyon kemény, masszív focit játszó csapat. Minimális játékosmozgás történt náluk a nyáron, ezért kiemelkedőnek mondható a csapategységük. Agresszív mérkőzésre számítok, ám ha a legjobbat hozzuk ki magunkból és úgy játszunk, ahogyan az edzőtáborban, akkor bízhatunk a győzelemben" - mondta Filip Pajovics az ujpestfc.hu-nak.

A liláknak egyébként nagyon nem megy Pakson, ezidáig mindössze egyszer, még 2013 novemberében tudtak nyerni Tolnában. A bukik szerint ezúttal sem számítanak esélyesnek, a     egy hajszállal Csertői Aurélékat hozta ki favoritnak. Érdemesebb lehet inkább gólokba fektetni, méghozzá minél kevesebbe, hiszen ez lesz az idényben a felek első tétmeccse, s mindkét együttes nyerni szeretne, ráadásul a csapatok legutóbbi hat bajnokiján egyszer sem született 2,5-nél több találat. Erre a fogadási eshetőségre a magyar állami iroda 1.65-szörös pénzt kínál.

[2538879] 2017-07-15 18:00:00 Paks - Újpestx;