Európa Liga

A Rózsaszín Párducok ellen sem lazázhat a Vidi

A magyar ezüstérmes az észt harmadikkal csap össze csütörtök este. Az előjelek azt mondatják velünk, óvatosan bízzunk csak a Vidiben.

Optimistán, bizakodva várhatjuk a kupacsütörtököt, hiszen a Ferencváros hazai pályán akár meglepetést is okozhat a Midtjylland ellen, míg a Videoton az észt bronzérmes Nömme Kaljuhoz utazik az Európa Liga második fordulójában. A székesfehérvári együttestől elvárás lenne a továbbjutás kiharcolása, noha a tallinni gárdát butaság lenne félvállról venni.

   
Nömme Kalju Döntetlen Videoton
4.15 3.30 1.75

Az 1923-ban alapított klub sokáig alacsonyabb ligában tengődött, az igazi újjászületés 2008-ban kezdődött el, amikor a feljutást követően gyakorlatilag az egész keretet kicserélték. Az elmúlt tíz év egyik meghatározó csapatáról van szó, a trófeás vitrint 2011 óta egy arany-, két ezüst- és két bronzérem mellett egy kupagyőzelem is ékesíti, így a Kaljunak már Európában is megvan a maga rutinja. Ugyan az igazi áttörésre még várni kell, de a gárda már tavaly is jelezte, hogy felelőtlenség lenne őket leírni, a Maccabi Haifa kiverése igazi bravúrnak számított a csapat életében - a kiscsapat továbbjutására 5.50-szeres szorzóval lehetett fogadni a párharc előtt.

A csapatnak saját tánccsoportja van - Fotó: youtube.com

Ha most ekkora bravúr nem is lenne a Kaljutól a Videoton kiütése (külföldön 3.75 az átlagodds a balti gárdára), azért a toronymagas favorit így is a magyar gárda. Ám a székesfehérváriak a jó felkészülési időszakot követően a máltai Balzan ellen már nem muzsikáltak olyan fényesen, ráadásul a hétvégi edzőmeccsen is vereséget szenvedtek Szolnokiék.

Alapvetően bizakodhatunk, hogy a Videoton felülmúlja a Rózsaszín Párducokat, ráadásul Marko Nikolics már az időjárásra sem foghatja majd a gyenge teljesítményt, hiszen némi esővel kísért, 20 fok körüli hőmérséklet várható csütörtökön este az észt fővárosban. Az már más kérdés, hogy egy esetleges kiadós zuhé hogyan hathat majd a tallinni műfűre.

Ilyen rémségekre is számíthatunk a lelátón - Fotó: z6.invisionfree.com

Habár a Kaljunak volt néhány szép eredménye az elmúlt években, joggal reménykedhetünk benne, hogy nem törik meg a sorozat, hiszen

az észt bajnokság egyike azon kevés európai ligának, amely ellen ebben az évezredben még makulátlan a magyar csapatok mérlege. A Levadia Tallinn kétszer találkozott a Debrecennel, mindkétszer a hajdúsági gárda örülhetett, az ellenfél csupán egy döntetlenre volt képes.

Látatlanban igen nehéz dolgunk van, ha el akarjuk helyezni a futballtérképen az észt bronzérmest, hiszen hazai pályán bitang erősek (18 meccsen 49-16-os gólkülönbség), mégis csak a Mestriligáról beszélünk.

A Videoton kerete a Kajlu elleni odavágóra
Kovácsik Ádám, Horváth Tamás, Loic Nego, Stopira, Vinícius Paulo, Juhász Roland, Pátkai Máté, Anel Hadzic, Suljic Asmir, Marko Scsepovics, Danko Lazovics, Géresi Krisztián, Szolnoki Roland, Tamás Krisztián, Bódi Ádám, Barczi Dávid, Mirko Maric, Varga József, Fejes András, Szabó Bence

"Egy minimális előnyt jelent majd ellenfelünk számára, hogy ők jobban játékban vannak, hiszen 18 forduló már eltelt a bajnokságukból. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a tűzkeresztségen már mi is átestünk, hiszen két tétmérkőzésen túl vagyunk. A mester mindig elmondja, hogy elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, ezért semmilyen, az átlagostól eltérő, speciális módszerrel nem készülünk a mostani találkozóra, de természetesen a szokásos videóelemzéseken most is túl vagyunk. Azt szokták mondani, hogy jobb idegenben kezdeni egy párharcot. Ilyenkor egy kicsit tapogatózik az ember, megnézi, hogy az ellenfél hogyan reagál bizonyos dolgokra, aztán a visszavágón hazai környezetben vívhatja ki a továbbjutást. Nem ez lesz a döntő faktor, hiszen már Észtországban is győzni szeretnénk" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovácsik Ádám.

A papírforma velünk azt mondatja, hogy a Videoton meg tudja nyerni már az odavágót is, ám gólzáport ne várjunk, egy soványka 0-1 vagy 1-2 a papírforma eredmény.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 18 óra 15 perctől!

hatharom.com
Hendikep (1-0): Döntetlen
@3.40
[2528260] 2017-07-13 18:15:00 Nomme JK Kalju - Videotonx;