Bajnokok Ligája

Tényleg ennyire esélytelen lenne a Honvéd?

  • MVB80

Nagyon nehéz feladat előtt áll a Budapest Honvéd, amely az izraeli Hapoel Beer-Seva otthonában játszik a BL-selejtező 2. fordulójában.

Brockhauser – Bánfi – Csábi, Plókai A. – Szabados, Illés, Halmai, Csehi (Duró, 28.) – Vincze, Hamar (Orosz, 62.) - Sallói.

Eddigi utolsó BL-meccsére így állt fel a Honvéd, és már a nevek is elárulják, hogy ez nem mostanában volt, hiszen az akkori gólszerző Sallóinak ma már a fia viszi tovább a családi futballhagyományokat.

1993. szeptember 29-én az Old Traffordon játszott utoljára a legrangosabb európai sorozatban a Honvéd, akkor 2-1-es vereség lett a vége a Schmeichellel, Ince-szel, Bryan Robsonnal, Giggsszel, Cantonával felálló Manchester United ellen.

Ha a 24 év után újra bajnoki címet szerző Honvéd idén is megérné a szeptembert, az csodaszámba menne, mert az azt jelentené, hogy a csapat feljutott a BL főtáblájára.

Egyelőre az is hatalmas kihívásnak tűnik, hogy a Honvéd az első kört sikerrel vegye, mivel az izraeli Hapoel Beer-Seva lesz az ellenfele, amely az előző szezonban a legjobb 32-ig jutott az Európa Ligában, a csoportban megelőzve az Intert és a Southamptont.

A kispestieknél érzékeny veszteség a tavaszi menetelés egyik főszereplőjének, Zsótér Donátnak a távozása, rajta kívül a csapatkapitány Hidi Patrik sem maradt, de a legnagyobb érvágás, hogy az olasz mágus, Marco Rossi Dunaszerdahelyen folytatja.

A helyére a holland Erik van der Meer jött, aki hozta magával a saját stílusát, és többször is elmondta, hogy szeretné, ha a csapat hatékonyan művelné a letámadást.

Rossi tavasszal 3-5-2-ben játszatta a csapatot, Van der Meer viszont a négyvédős felállást próbálgatta a felkészülés során. A tavaszi csapatból a hátvéd Bobál Dávid és a középpályás Gazdag Dániel is kikerült a kezdőből, a helyükön Laczkó Zsolt és a most igazolt Pölöskei Zsolt játszhat, a kispesti szurkolók pedig attól félnek, nehogy Bobál vagy Gazdag elmenjen máshova, ahol megkapják a lehetőséget.

Jó lenne ünneplő kispestieket látni a szerdai meccs után

A két csatárt, Eppel Márton és Davide Lanzafamét is hírbe hozták hazai és külföldi klubokkal, de végül mindketten maradtak. Ők ketten 27 gólt tettek a közösbe a bajnoki címmel végződő szezonban, most kiderül, mire képesek a nemzetközi porondon, Eppel az Oroszország és az Andorra elleni válogatott meccseken már ízelítőt kaphatott, hogy mire számíthat, nem sok köszönet volt benne.

A Hapoel tizenhárompontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot, és kiindulási pontként érdemes megjegyezni, hogy 25 pontot vert arra a Beitar Jerusalemre, amely kettős győzelemmel ejtette ki a Vasast az Európa Liga első körében.

A Hapoel nagyon erős hazai pályán, a bajnokságban 18 hazai meccséből tizenhatot megnyert és csak kétszer végzett döntetlenre, az idei évet tekintve pedig csak kétszer kapott ki, egyszer a Besiktas elleni EL-találkozón, egyszer pedig az Ironi Kirjat Smona elleni kupameccsen.

1x2    
Hapoel Beer-Seva Döntetlen Budapest Honvéd
1.30 4.25 8.75

Korhut Mihály a bajnokság 36 fordulójából huszonkétszer lehetőséget kapott, és az előzetes kezdőben is ott olvashatjuk a nevét. A Hapoel legnevesebb játékosa a 35 éves Eljaniv Barda, aki 2007 és 2013 között a belga Genknél légióskodott, így együtt játszott Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval is.

Eppel a nyilatkozatában két nigériai játékosra, John Ogura és Anthony Nwakaemére hívta fel a társai figyelmét, és ha a kispestiek az otthoni, zárt kapus meccsre akarnak hagyni maguknak némi esélyt, akkor döntetlenközeli eredményt kellene elérniük a Turner-stadionban.

Az állami fogadóiroda napról napra kevesebb esélyt ad a kispestieknek, egy hete még 5,75 volt a vendégsiker szorzója, most pedig már 8,75.

A 19 órakor kezdődő találkozót az M4 élőben közvetíti.

Hapoel Beer-Seva - Budapest Honvéd
hatharom.com
Több, mint 2,5 gól
@1.95
Fogadási határidő:  07.12. 19:00