Forma-1

Hamilton mindenkinél gyorsabb volt Ausztriában?

A britek háromszoros világbajnoka úgy gondolja, hogy igen, így pozitívumként értékelte a negyedik helyet is.

Lewis Hamilton két igen peches futamon van túl. Bakuban a meglazult nyakvédő miatt kényszerült a tervezettnél eggyel többször a boxba hajtani, míg a múlt hétvégén Ausztriában váltót kellett cserélni az autójában, ami miatt öthelyes rajtbüntetést kapott. Mindkét futamon így alulmaradt a ferraris Sebastian Vettellel szemben és jelenleg 20 pont a lemaradása a német riválisától.

Ha nem jönnek az eredmények és minden összeesküszik ellened, akkor nehéz mosolyogva nyilatkozni. Szeretem a csapatom és ők is szeretnek engem. Meg akarom nyerni a bajnokságot. 20 pont a lemaradásom, de még nagyon hosszú az út a végéig, akár egy versenyen megfordulhat minden.

- nyilatkozta Hamilton, aki arról is beszélt, hogy a negyedik hely ellenére alapvetően jó hétvégét zárt. 

Ha megnézem a versenyadatokat, kiderül, hogy én voltam a leggyorsabb a futamon. Amikor megelőztem a Force Indiát és a Haast volt vagy 16 másodperc lemaradásom Valtterihez képest, ami a végére 6-ra csökkent. Szóval innen nézve pozitív verseny volt, amit a pontok egyáltalán nem adnak vissza.

A bukmékerek is úgy gondolják, hogy a brit klasszisnak megvan a tempója, hiszen a 20 pontos hátránya ellenére ugyanannyi esélyt adnak (1.90) a világbajnoki címére, mint Vettelére. 

Július 16-án Silverstone-ban folytatódik a világbajnokság, ami Hamilton egyik legfontosabb állomása, hiszen hazai pályán versenyezhet. Az elmúlt három esztendőben nem talált legyőzőre a legendás pályán, összesen pedig négyszeres Brit Nagydíj győztesnek mondhatja magát. 

Ki nyeri a Brit Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.75
Sebastian Vettel 3.10
Valtteri Bottas 5.50
Max Verstappen 14.50
Daniel Ricciardo 17.25
Kimi Raikkönen 29.00