Nemzetközi foci

Dani Alves újabb nyilat lőtt ki a Barca elnökére

Hazugnak nevezte a nyilatkozata miatt. Közben az sem biztos, hogy a Manchester City lesz az új klubja.

Még a BL-döntő előtt jelent meg a Secret vagyis a Titok című írás, amelyben Daniel Alves őszintén vallott a Barcelonával kapcsolatos érzéseiről, arról, hogy hogy milyen volt a korábbi csapattársai ellen játszani a Juventusszal, valamint arról, milyen képek peregnek le a szeme előtt minden meccs előtt.

Az interneten nagyot ment Alves írása, és már ekkor is meglehetősen kritikusan nyilatkozott a Barca vezetőségével kapcsolatban.

„Tiszteletlenül bánt velem a vezetőség, mielőtt tavaly nyáron eligazoltam? Igen, teljes mértékben. Így érzek, és ezt nem lehet megváltoztatni. De ha az ember nyolc évet lehúz egy klubnál, és olyan sikereket ér el, mint amilyeneket mi elérünk, akkor az a klub örökre befészkeli magát a szívébe. Az edzők, a játékosok és a vezetőségi tagok jönnek-mennek, de a Barcelona örök” – írta akkor a brazil jobbhátvéd.

Nem marad csöndben, ha a sérelmeiről van szó

Aki azóta a Juventustól is elköszönt, ott sem sikerült túl szépre a szakítás, de most megint a Barca elöljáróival kezdett üzengetésbe.

A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu egy múlt heti interjúban azt mondta, Alves nem azért távozott, mert nézeteltérésbe keveredett a vezetőséggel, hanem személyes okok miatt.

„Dani jó srác, mindenkivel könnyen kijön, de a tavalyi távozása személyes okokra vezethető vissza, amelyről csak ő, a partnere és én tudok” – mondta az elnök, aki azt is hozzátette, januárban Alves megpróbált visszatérni a Barcához, a felek találkoztak is egymással, de végül a játékos maradt a Juvéban.

Alves a Twitteren reagált Batomeu szavaira, és egyszerűen hazugnak nevezte az elnököt. Korábban azt nyilatkozta, hogy azok, akik most a klub élén állnak, nem tudják, hogyan kell bánni a játékosokkal.

Könnyen lehet, hogy az ügynek lesz még folytatása, mint ahogy az sincs még lefutva, hogy ki szerzi meg a 34 éves klasszist. Korábban egyértelműnek tűnt, hogy Alves a Manchester Cityhez megy, ahol ismét együtt dolgozhat korábbi mesterével, Josep Guardiolával, de az ESPN és a L’Équipe is azt írja, hogy a PSG még bekavarhat.

Napokon belül ki kell derülnie, mennyire komoly ez a párizsi érdeklődés, illetve a Citynek is ideje lépnie, mivel a csapat július 21-én már felkészülési meccset játszik a városi rivális MU-val Texasban, és az amerikai túrára Guardiola már szeretné magával vinni az új szerzeményeket.

Az Amerikában esedékes felkészülési meccsekre még nem lehet fogadni a  -n, az új idény első angliai tétmeccsére, az Arsenal-Chelsea Szuperkupa-döntőre viszont már igen. 

1x2    
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.45 3.45 2.00