Átigazolás

A Real újabb csatát nyert a Barcelona ellen

  • MVB80

Az U21-es Európa-bajnokság legjobbja, Dani Ceballos a Real Madridnál folytatja.

Első nyári szerzeményét már bemutatta a Real Madrid, a 19 éves balhátvéd, Theo Hernández az Atléticótól érkezett, és a másik új fiú is egy fiatal tehetség, aki 20 éves kora ellenére az elmúlt két idényben rendszeresen pályára lépett a spanyol élvonalban.

Dani Ceballos a 2015-2016-os szezonban 34, az előző bajnokságban pedig 30 meccsen jutott szóhoz a Betisben, két gól és négy gólpassz került a statisztikájába ezek alkalmával. Ceballos a nemrég véget ért U21-es Európa-bajnokságon tagja volt a döntőt a németek ellen elveszítő csapatnak, de némileg vigasztalhatta, hogy őt választották a torna legjobb játékosának.

Az As nevű spanyol lap azt írja, az egyezség már megszületett a Real Madrid és a középpályás között, aki vasárnap esett át az orvosi vizsgálaton.

A Real részletekben akarta kifizetni a vételárat, a Betis viszont ebbe nem ment bele, úgyhogy a BL-győztes kénytelen lesz kicsengetni egyben a 15 millió eurós kivásárlási árát. A játékos bemutatása július 20-án lesz, és utána ő is elutazhat a többiekkel az Egyesült Államokba.

Ahogy Hernández, úgy Ceballos is a jövő embere lehet a Realnál, jelenleg a középpályán Luka Modric játszik a posztján, de a horvát már 32 éves lesz szeptemberben. Ceballos stílusa némileg eltér Modricétól, elképesztően jól cselez, úgyhogy, ha bemutat néhány látványos szólót, mint a Betisben, hamar nagy kedvenc lesz.

A Betis után komoly ugrás lesz a Real

Ráadásul a Real ismét nyert egy pályán kívüli presztízscsatát a Barcelonával szemben, mert Ceballosért a katalánok is bejelentkeztek, de ahogy korábban a 16 éves brazil Vinicius Junior esetében, most is a madridiak lettek a befutók.

A Real első felkészülési meccsét július 23-án vívja az Egyesült Államokban a MU ellen, első tétmeccsét pedig augusztus 8-án szintén Paul Pogbáék ellen az európai Szuperkupa-döntő keretében, erre már a  -n is lehet fogadni.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Manchester United
1.80 3.50 4.20