Magyar foci

A belga egy nőnek hisz, aki szerint alkoholista vagyok - Urbán Flórián

  • ivan

Az Újpest FC labdarúgócsapata hétfőn megváltoztatott címerének visszaállításáért tüntetett 600-800 szurkoló a Szusza Ferenc Stadion főbejáratánál a hétvégén. Az eseményen többek között felszólalt Urbán Flórián is.

Ha az újpestiek egykori fenegyereke kinyitja a száját, akkor általában egyesek nagyon megkapják a magukét. Urbán Flórián az elmúlt napokban, hetekben több helyen is megkapta a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét a magyar futball kapcsán, és ha már így alakult, többnyire élt is az alkalommal és leplezetlenül őszinte szavaival jól meg is rázta a pofonfát.

Emlékeztetőül: a téli hazatérését követően magyar válogatott Kleinheisler Lászlóról azt mondta, hogy egy forintot sem ér, május végén az magyar futballistákról és az akadémiai képzésről pedig az volt a véleménye, hogy mentálisan nulla futballribancokat nevelünk. Az andorrai fiaskó után is odapörkölt egyet, miután azt mondta, hogy egy év alatt megreformálná a magyar labdarúgást.

A múlt héten kirobbant logó-balhé kapcsán is megszólaltatták már egyszer, abban az interjúban a klubvezetést alaposan kiosztotta, az új újpesti logót pedig egy húgycsőhöz hasonlította.

Az újpesti drukkerek nehezen viselték, hogy a futballklub vezetése egy hirtelen ötlettől vezérelve lecserélte az 1885-ben alapított klub címérét, és egy "modern, a kor szellemének megfelelő" új jelképre cserélte a régi emblémát. Ennek apropójából a Vác elleni felkészülési mérkőzés előtt demonstrációt szerveztek a Szusza Ferenc Stadion elé, ahol több százan fejezték ki nemtetszésüket a klubvezetést munkája iránt.

A rendezvényen mások mellett felszólalt Urbán Flórián is, aki nem hazudtolta meg önmagát és egy rendkívül szenvedélyes beszédet tartott a megjelent drukkerek előtt.

A Nemzeti Sport videója Urbán Flórián beszédéről:

A felszólalás legérdekesebb része talán az volt, amikor Urbán a saját sorsáról és az újpesti klubvezetéssel való viszonyáról értekezett.

"Bár mindig visszatértem Újpestre, nem kaptam meg a lehetőséget. Érkezett egy belga tulajdonos, akiben bíztam, hiszen hat éven keresztül Belgiumban futballoztam. Belga barátaim hívták fel, és mondták el neki, hogy "Roderick, itt van Urbán Flórián, flamandul beszél, a szíve és a lelke az Újpesté. Miért nem alkalmazod valamilyen formában a klubnál?". Erre ő  azt felelte, hogy ő egy nőnek hisz, aki azt mondta, hogy Urbán egy alkoholista, nem hozhatja ide” - fogalmazott Urbán, aki ezután hozzátette, hogy nemcsak őt, hanem Véber Györgyöt és más korábbi ikonokat sem látnak szívesen az újpesti stadionban.

A "nő" alatt egyébként vélhetően Gyarmati Eszterre, az Újpest klubigazgatójára gondolt, akinek Urbán néhány napja egy interjúban is nekiment, amikor azt találta mondani, hogy egy nőnek nem a klub vezetésében, hanem a konyhában a helye.

Ezt követően Urbán flamandul kérte meg Roderick Duchateletet, hogy ugyan szedje már a sátorfáját és hagyja el Újpestet, amire nagy ováció tört ki és felzendült a "Hajrá, lilák" rigmus is.

Bár a magyar klubfociszezon nem szünetelt sokáig, azért ebben a pár hét pauzában sem kellett unatkoznunk. Szerencsére jövő héten már kezdődik az NB I, az Újpest pedig egyik mumusához,  Pakshoz látogat.

Az 1. forduló szorzói
   
  1 x 2
Debrecen-Mezőkövesd 1.85 3.40 4.00
Paks-Újpest 2.40 3.15 2.90
Honvéd-Haladás 1.75 3.50 4.50
Ferencváros-Puskás Akadémia 1.55 3.80 5.80
Vasas-Diósgyőr 1.80 3.40 4.30
Videoton-Balmazújváros 1.25 5.50 10.00