Átigazolás

James Rodríguez Londonba költözhet

Miután lecsúszott Romelu Lukakuról, a Chelsea James Rodríguezzel erősítheti meg a támadószekcióját.

Egy nappal azt követően, hogy angol sajtóhírek egybehangzó állítása szerint Romelu Lukaku a Manchester United futballistája lesz, a mindig jól értesült lapok arról írtak, hogy James Rodríguez a Stamford Bridge-re költözik.

A kolumbiai támadó középpályás jelenleg nyári vakációját tölti, de ügynöke a játékos távollétében is dolgozik a klubváltáson. James azután döntött arról, hogy elhagyja a Real Madridot, hogy nem fért be Zinedine Zidane meccskeretébe a májusi Bajnokok Ligája fináléjában.

A spanyol As szerint a fiatal dél-amerikaiért a Manchester United, a Milan, a PSG, az Inter és az Arsenal is érdeklődik, de a Chelsea van jelenleg a legjobb pozícióban. Az újság emlékeztet rá, hogy James már a télen is csak egy hajszálra volt attól, hogy Londonba igazoljon, miután a Kékek eladták Kínába a brazil Óscárt. Akkor végül James miatt dőlt dugába az üzlet, aki adott magának még egy lehetőséget, hogy beverekedje magát a királyi gárda kezdőjébe.

Mivel azonban a kolumbiai terve nem jött össze, nyáron jöhet a klubváltás, a Chelsea pedig azok után, hogy elküldte Diego Costát, továbbra sem szerződtetett klasszis támadót, viszont már többről is lecsúszott.

James piaci értékét a Transfermarkt 50 millió euróra becsüli, és mivel szerződése még 2020-ig érvényes a Real Madriddal, ezért a Chelsea-nek vélhetően alaposan a zsebébe kell nyúlni a Madridban mellőzött sztárért.

A      ugyan még nem kínál oddsot az angol bajnokra, a brit irodáknál a címvédő Chelsea a két manchesteri alakulat mögött csak a harmadik legnagyobb esélyes a Premier League aranyérmére.