Európa Liga

Gyatra góllal, de magabiztosan jutott tovább a Fradi - videó

A hazai győzelem után idegenben is nyerni tudott a Ferencváros a lett Jelgava ellen, így kettős sikerrel jutott tovább az Európa Liga selejtezőjének 2. körébe.

A múlt héten hazai pályán aratott 2-0-s sikernek köszönhetően magabiztos pozícióból várhatta a lettországi visszavágót a Ferencváros. A mérkőzés előtt ennek ellenére nagyon óvatosan nyilatkoztak a zöld-fehér játékosok, de Leandróék aggodalmai alaptalannak bizonyultak, a Jelgava ugyanis az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem tudott semmi érdemlegeset felmutatni.

Nagyjából öt perc eltelte után be is állt a mérkőzés képe, a Fradi masszív mezőnyfölényével a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni. A helyzetek azonban nem alakultak ki, meglehetősen unalmasan peregtek a játékpercek. Aztán a félidő hajrájában a Fradi kicsit felpörgette a játékot, néhány perc leforgása alatt több ígéretes szituációban is a lettek kapuja elé tudott kerülni, végül a 37. percben az első Fradi-gólját szerző Priskin Tamás révén sikerült megszereznie a vezetést (0-1).

A mérkőzés előtt a Ferencváros győzelme 1.90-es szorzóval volt fogadható a   -n.

A rendkívül gyenge színvonalú első félidőt sajnos nem váltotta a második, a folytatásban is ugyanolyan lötyögős tempóban futballoztak a csapatok, mint az első 45 perc során. A Fradi részéről néhány kósza kapura lövést, a lettek oldaláról pedig egy-két halovány fejest és néhány keményebb faultot jegyezhettünk fel.

Több gól nem esett a találkozón, amelyből túl sok pozitívumot a Fradi háza táján nehéz lesz levonni, az mindenesetre tény, hogy kapott gól nélkül, 3-0-s összesítéssel sikerült Thomas Dolléknak kiharcolniuk a továbbjutást a lett alakulat ellen.

A következő körben a Ferencváros majd a dán Midtjyjlland ellen lép pályára, az északi csapat ellen a most látottaknál lényegesebb több kell majd.

[2528154] 2017-07-06 17:30:00 FK Jelgava - Ferencvárosx
[2528154] 2017-07-06 17:30:00 FK Jelgava - Ferencvárosx;