Európa Liga

Óriási magyar futballsiker - nem a Vidi égte a legnagyobbat kedden!

Megduplázta európai góljai számát a Niederkorn, ez pedig óriási csodát ért - kiverték a skót rekordbajnokot.

Hat év után térhetett vissza az európia kupaporondra a skót Glasgow Rangers. A nagy múltú együttes első ellenfele az Európa Ligában az az FC Progrés Niderkorn volt, amely a luxemburgi bajnokság negyedik helyén végzett tavaly és eddig az európai kupaporondon 13 mérkőzésen 1-41-es gólkülönbséget könyvelhetett el magának. Ha ez nem lenne elég, talán az érzékeltetés kedvéért nem árt megjegyezni, hogy a mértékadó Transfermarkt a luxemburgi együttes keretét 1,73 millió euróra, míg a skót rekordbajnokét 21,05 millióra taksálja. És hogy mi lett a végeredmény? Hát Dávid legyőzte Góliátot!

A mérkőzés góljai

Már az első meccsen látszott, hogy gondok lehetnek a papírformával, hiszen a Rangers a temérdek helyzete közül csupán egyet tudott góllal befejezni, így ahelyett, hogy már az Ibrox Parkban eldöntötték volna a párharcot, soványka előnyben utazhattak Luxemburgba. Jóllehet, a szerencse sem szegődött melléjük a visszavágón, hiszen az utolsó percekben kétszer is a felső kapufa mentette meg a hazaiakat, azonban egy félprofi csapat ellen aligha lehet a szerencsét hibáztatni a kiesés után. Ahogyan nem így tett Pedro Caixinha, a csapat trénere sem.

"Elnézést kell kérnünk mindenkitől, akik támogattak minket és hűségesek hozzánk, mert nem ezt érdemelték. Vállalom a vereségért a felelősséget.

Hibát hibára halmoztunk, felesleges szabálytalanságokat követtünk el, idegesen játszottunk. Ugyanakkor pozitív srác vagyok és nem szeretném ilyen könnyen feladni. Hiszek a kemény munkában és a játékosaimban. Ez egy nagyon durva lecke volt mindenki számára, ám most már előre kell tekintenünk" - mondta a portugál mester.

A másik oldalon persze nem hitték el a sikert, Paolo Amodio mester szerint történelmet írt a csapata és még sokáig nem fogja tudni elhinni, hogy 2-0-ra sikerült legyőzniük a skót óriást.

Természetesen a skót fanatikusok óriási tragédiáról beszélnek, a Facebook-oldalukon több, mint kétezer hozzászólásban ekézik a csapatot és Caixinha mestert kiemelve, hogy a klubtörténelem legnagyobb szégyenét néhány munkás okozta. A luxemburgi együttes tehát a Videotonhoz hasonlóan továbbjutott a második fordulóba, mi magyarok pedig talán csak annak örülhetünk, hogy a Máltán bekapott három gólnál is sikerült sokkal nagyobbat égnie a Rangersnek.

A    -n 10 feletti szorzón lehetett fogadni a luxemburgiak sima győzelmét, míg volt olyan internetes bukméker, ahol 32-szeres pénzt fizettek a Niederkorn továbbjutására.

[2528188] 2017-07-04 19:45:00 Progrès Nidderkuer - Rangersx;