E-sport

Teljesül a rajongók álma: Európa vs. Észak-Amerika 4 napon keresztül a Rift Rivals-ben!

Kezdődik a Rift Rivals, aminek köszönhetően Thanatos összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

Kedvcsináló az EU vs NA-hoz

Ahogyan azt korábbi cikkünkben említettük, a League of Legends profi szcénája egész héten a nemzetközi rivalizálásoktól lesz hangos, hiszen a Riot Games összeereszti a leginkább versengő régiókat, nem kis örömet okozva ezzel a nézőknek, no meg persze jó gyakorlási lehetőséget biztosítva a résztvevő csapatoknak. Mi a legnagyobb hangsúly az NA vs. EU változatra helyezzük, hiszen arról magyar nyelvű közvetítés is elérhető majd. Elsőként elmélyülünk a bajnokság fontosabb részleteiben, egy következő cikkben pedig pár támaszt is próbálunk majd adni az uralkodó erőviszonyokról.

Melyik csapat nyeri az NA vs. EU rivalizálást?
Fnatic 3.60
G2 Esports 3.75
Unicorns of Love 4.33
Team SoloMid 5.50
Cloud9 7.00
Phoenix1 23.00

Kik játszanak?

A tornán azok vesznek részt, akik a Spring Split / Tavaszi Évad során dobogós helyezést értek el Észak-Amerikában vagy Európában.

Így az NA LCS-t a Team SoloMid (TSM), a Cloud9 (C9) és a Phoenix1 (P1) képviseli, míg az EU LCS-ből a G2 Esports (G2), a Unicorns of Love (UOL) és a Fnatic (FNC) küzd majd régiójának becsületéért.

Milyen rendszerben játszanak a csapatok?

A torna első fele nem másról szól, mint hogy összeeresztik a két régiót képviselő csapatokat, és engedik, hogy agyba-főbe verjék egymást. Szakmai kifejezéssel élve Double Round Robin rendszerben küzdenek, Bo1-es szériák keretében, így mindegyik NA csapat oda- és visszavágót is játszik az EU gárdákkal, és vica versa.

Amelyik észak-amerikai és európai társaság a legjobban szerepel ebben a fázisban, kivívja magának a megtiszteltetést, hogy képviselhesse régióját a végső összecsapás során, ahol egy Bo5 keretein belül eldől, hogy ki az igazi bajnok: EU vagy NA?

Mikor és milyen mérkőzések lesznek?

A bajnokság Július 5 – 8-ig tart, melyből 3 nap a csoportmeccsekre megy el, az utolsón pedig a nagydöntő érkezik.

Szerda (Július 5.)

Csütörtök (Július 6.)

Péntek (Július 7.)

Hol tudom követni a mérkőzéseket?

Magyar közvetítés: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol közvetítés: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.