Wimbledon

Két női és két férfi meccsel dupláznánk meg a pénzünket

  • Cesc18

Íme egy négyes kötés a wimbledoni tenisztorna keddi játéknapjára.

Rögtön a nyitónapon két sztárjátékostól is elbúcsúztunk, az ausztrál Nick Kyrgios sérülés miatt két szett után bedobta a törölközőt, míg a svájci Stan Wawrinka bicskája a Wimbledonban először pályára lépő Daniil Medvedevbe tört bele.

Kedden az alsó ági küzdelmekkel folytatódik a verseny, azaz többek között bemutatkozik a legnagyobb favoritnak tartott Roger Federer, a háromszoros bajnok Novak Djokovics és a tavalyi döntős Milos Raonic. Mindhármójukra trükkös ellenfél vár. A svájci géniusz egy látványos meccset vívhat az igen egyedi stílusban teniszező Alekszandr Dolgopolovval, a szerbre a mindig veszélyes, balkezes Martin Klizan vár, míg a kanadainak a szintén nagy szervás Jan-Lennard Struff okozhat kellemetlen pillanatokat. 

Fogadás szempontjából két férfi és két női mérkőzést néztünk ki a keddi játéknapra. Yuichi Sugita pályafutása legjobb szezonját futja, múlt héten Antalyában élete első ATP-trófeáját nyerte. Önbizalommal telve érkezett tehát Wimbledonba, ahol végre nem kellett selejteznie, hanem rögtön a főtáblán kezdheti meg a küzdelmeket.

Ugyan egy hazai harcos ellen kezd, de Brydan Klein nem tartozik a legtehetségesebb teniszezők közé, ellenben 2009-ben reflektorfénybe került, miután rasszista kijelentéseket tett ellenfelére és emiatt hat hónapra eltiltották. Sugita jóval képzettebb teniszező, pihenni is volt ideje, így aligha okoz majd gondot számára a brit legyőzése.

Az izraeli Dudi Selára is nyugodt szívvel fogadunk, ellenfele, a spanyol Marcel Granollers ugyanis karrierje mélypontját éli. Az ibériai az idei szezonban 15 tornán indult, de csupán három meccset tudott nyerni, már a top 100-ból is kicsúszott. Füvön soha nem számított egy nagy spílernek, Sela viszont nagyon él ezen a borításon, ráadásul egy nottinghami tornagyőzelemmel hangolt. Melbourne-ben, az Australian Openen ugyanígy az első körben találkoztak, akkor Sela négy szettben hozta a meccset, meglepő lenne, ha most más kimenetel születne. 

A lányoknál Zarina Diyasnak és a fiatal tehetségnek, Bianca Andreescunak szavazunk bizalmat. Előbbi karrierje szépen ívelt felfelé, de a tavalyi szezonban sérülésekkel bajlódott, így rendesen visszacsúszott a világranglistán. Idén egyelőre inkább ITF-tornákon indult, próbálja felépíteni a játékát és az önbizalmát. Jó úton halad, a füves pályás szezonban is nyert Manchesterben.

Az azért látszik, hogy az ITF-szint neki már nem kihívás. Könnyű rajtot vehet Wimbledonban Xin-Yun Han ellen, aki egyrészről füvön nem egy nagy szám, másrészről jóval gyengébb képességű teniszező, neki már az is óriási dolog, hogy főtáblás meccset játszhat Wimbledonban. 

Andreescu talán a kombi legrizikósabb része, hiszen még csak 17 éves és most debütál Wimbledonban. Ugyanakkor rettentő tehetséges, a juniorok között párosban idén Melbourne-ben és Párizsban is nyerni tudott. Nem kapott szabadkártyát, így meg kellett küzdenie a wimbledoni főtábláért, de különösebb gond nélkül abszolválta a selejtezőt. Ha ezt a formáját hozza, akkor Kristina Kucovát is könnyedén eltakaríthatja az útból, a szlovák lány ugyanis nincs igazán jó passzban, füvön pedig soha nem brillírozott. 

hatharom.com
Yuichi Sugita-Brydan Klein Sugita
Dudi Sela-Marcel Granollers Sela
Xin-Yun Han-Zarina Diyas Diyas
Kristina Kucova-Bianca Andreescu Andreescu
@2.06
Fogadási határidő: 13:45