Európa Liga

Oenning szerint meleg volt, Doll a hangulatot dicsérte

A Fradi és a Videoton hozta a kötelezőt az Európa Liga selejtezőjének első mérkőzésén, a Vasas viszont a hajrában kétgólos előnyről kapott ki Izraelben. Így látták az edzők csapatuk teljesítményét.

vidi.hu

Sokáig úgy tűnt, a Videoton lebőghet hazai pályán a máltai Balzan ellen, ám a második félidő hajrájában Scepovics és Lazovics góljaival a fehérváriak a továbbjutás szempontjából megnyugtató, 2-0-s győzelmet arattak. Marko Nikolics irányításával így a Videoton ötödik mérkőzését hozta le kapott gól nélkül, ennek ellenére a szerb tréner nem volt elájulva csapata teljesítményétől.

Marko Nikolics (Videoton): "Gratulálok a játékosoknak, mert kapott gól nélküli győzelemmel sikerült lehozniuk az első tétmérkőzést a szezonban. Azt nem mondom, hogy ez egy remek eredmény, inkább úgy fogalmaznék, hogy rendben van a 2-0-ás győzelem. Sok helyzet kimaradt, tizenegyest is hibáztunk, szóval hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést, de ez sem rossz eredmény a visszavágó előtt. Köszönöm szépen a szurkolóknak, hogy szép számban eljöttek biztatni minket. Az első tétmérkőzés sosem könnyű, bárki is legyen az ellenfél. Kicsit idegesen is játszottunk, ezt érezni lehetett a levegőben, ebből sok hiba fakadt, ezt tudjuk be az első meccsnek. Ilyen hibákat viszont nem szabad majd elkövetnünk a jövőben. Abban biztos vagyok, hogy tudunk még ennél jobban játszani".(vidi.hu)

A Vasas egy hajszálra volt attól, hogy bombameglepetést okozzon, ám végül az angyalföldiek drámai összeomlása kínos vereséget eredményezett. Az angyalföldiek a rengeteg hiányzójuk ellenére nagyszerű napot fogtak ki, és hiába szerzett vezetést a találkozó elején a Beitar, a piros-kékek remek kontrajátékuknak köszönhetően a vége előtt három perccel kétgólos előny birtokában voltak.

Michael Oenning (Vasas): "Ha csak az eredményt nézzük, akkor persze csalódott vagyok, hogy vesztettünk. Koncentráltan játszottunk, 87 percig vezettünk. Hátrányból fordítottunk, sok helyzetünk volt és a végén visszahoztuk a Beitart a mérkőzésbe. A második Beitar-gól után elvesztettük koncentrációnkat. Sajnálatos a kialakult eredmény, amiben talán közrejátszott a magas hőmérséklet, a rutintalanságunk, de ez magyarázkodásnak tűnne. Számomra ez egy fejlődési kérdés is, hogy gyorsan tudunk-e ebből tanulni, vagy sem. Jelenleg csalódottak vagyunk, de most megtapasztaltuk, hogy milyen egy nemzetközi mérkőzés.

Nem omlott össze a világ. A visszavágón otthon játszunk fantasztikus szurkolóink előtt és nyerni kell a továbbjutáshoz. El kell fogadni, hogy vereséget szenvedtünk, de ki kell elemezni a meccset, amire egy hetünk van. Fontos, hogy ne maradjanak sokáig negatív gondolataink. Vissza kell térni a pozitív irányba, ez eddig jól ment, amikor vereséget szenvedtünk. Benayoun beállítása sokat számított ellenfelünknél, a gólja, a mélységi passzai döntőek voltak. Ennek ellenére illik megnyerni egy olyan meccset, amelyen a 87. percben 3-1-re vezetsz". (vasassc.hu)

fradi.hu

A Ferencvárosnál Thomas Doll egy rendkívül támadószellemű kezdőcsapatot küldött a pályára, amely az első félórában jól is játszott, számos helyzetet dolgozott ki, Varga Rolandnak köszönhetően pedig a vezetést is sikerült megszereznie. A folytatásban azonban alábbhagyott a lendület, döcögőssé vált a gárda játéka, de Varga második góljának hála így is magabiztos pozícióban várhatják a visszavágót.

Thomas Doll (Ferencváros): "Úgy gondolom, teljes mértékben megérdemelt győzelmet arattunk. Az első harminc percben szemmel láthatóan domináltunk, jól járattuk a labdát, jól helyezkedtek a játékosok. Nagyon elégedett voltam azzal is,amikor labdát szereztünk, azonnal, már az ellenfél térfelén letámadtunk, és megpróbáltuk azonnal visszaszerezni. Tudtuk, hogy ebben rejlik némi kockázat, de ezt vállaltuk. Meg akartuk mutatni hazai pályán, hogy jó játékra vagyunk képesek. Az első fél óra után kicsit visszavettünk a tempóból, amiért utólag egy kicsit kár, de ekkora iramban nehéz kilencven percet végigjátszani. Ezen még dolgozni kell egy kicsit, amikor látjuk, hogy az ellenfél hátrányban sem tud magasabb szintre kapcsolni, tartani kell a tempót, és még több gyilkos ösztönre van szükség. Több lehetőségünk volt a harmadik gól megszerzésére is, sajnálom, hogy nem jött végül össze, de összességében nem lehetek elégedetlen. Kétgólos előnyt szereztünk, nem kaptunk gólt, szóval a célunkat elértük. A hangulatra nem lehetett panasz, mindig jó a saját stadionunkban szerepelni, és a rövid felkészülési időszak ellenére jó eredményt értünk el." (fradi.hu)

2017-06-29;73