E-sport

Húsdarálók és parázs küzdelmek is az 5. heti EU LCS menün

  • Thanatos

Rangadót játszanak az újoncok és a csoportelsők is. Minden adott a kitűnő szórakozáshoz!

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 4. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00.

Jelenlegi állás:

Folytatódnak a csoportok közötti ütközetek, amelyek kicsit segíthetik a teljes mezőny erőviszonyának átlátását. Egyelőre senki nem rendelkezik behozhatatlan hátránnyal, hiszen az évad alapszakaszának felét érjük el szombat estére. A B csoportban óriási harc megy az első helyért, így minden küzdelmet meg kell nyernie az ottani csapatoknak, ráadásul a lehető legnagyobb fölénnyel. Az A csoport kiegyensúlyozottabbnak tűnik, de sokakat meglepne, ha a tavaszi bajnok G2 nem rázná gatyába saját magát és tenne meg mindent a csoportelsőbbségért. Nagyon jó látni, hogy a kiszámítható mérkőzések helyett, minden hétre jut bőven az olyan ütközetekből, ahol ingünk-gatyánk ránk izzadhat. Persze ebben az időben két művirág farkasszem küzdelme is hasonló hatást váltana ki belőlünk, szerencsére ennél azért nagyobb izgalmakra lehet számítani ezen a héten is.

Kiemelt mérkőzések:

FNC vs. SPY [Csütörtök ~20:00]

Két csoportelső csap össze egymással, ráadásul rögtön az első napon. Eleve ez a csütörtök brutálisnak ígérkezik, ugyanis az utolsó helyen álló társaságok csatáját követik majd a jelenlegi, koronázatlan királyok küzdelme. A FNC és a SPY egyaránt meglepetésként állnak az első helyen, még akkor is, ha eddig sem volt kétség afelől, hogy erős csapatok. Kiérdemelték viszont ezt a pozíciót, ám eléggé együtt mozog az élvonal Európában (szerencsére), tehát kulcsfontosságú győzelmet tehet zsebre az, aki ma jobb formában játszik. Alapvetően úgy gondolom, hogy mind a ketten rendelkeznek a kellő tudással és tapasztalattal, ahogyan a hullámvasutat is szeretik, és képesek váratlan vereségeket beszedni. Úgy vélem, hogy a FNC összességében, mint csapat, jobb egyéni képességekkel megáldott játékosokkal rendelkezik, akik kezdenek nagyon is összeszokni, így nagyobb eséllyel győzhetik le a SPY ma este. Meglepő lenne, ha 2 mérkőzéssel zárulna ez a széria, viszont jelen formájában a SPY-ban nem látok elég erőt: túl sok a kiszámíthatatlan változó és az aktuális forma miatti ingadozás. NAGYON bátor a tippem, mert bőven kétesélyes a mérkőzés, ám szerintem a FNC elkaphatja a fonalat és kegyetlenül áthajthat a kígyókon, ha elég összeszedettek.

Egy jópofa teaser erről a csatáról :)

Thanatos-tipp: FNC 2 - 1 SPY

Oddsok az ötödik hétre
Ninjas In Pyjamas: 1.83 Mysterious Monkeys: 1.83
Fnatic: 1.25 Splyce: 3.75
ROCCAT: 1.44 Team Vitality: 2.62
Misfits: 1.80 H2K: 1.90
Ninjas In Pyjamas: 7.50 Unicorns of Love: 1.071
Mysterious Monkeys: 9.00 G2 Esports: 1.071

MSF vs. H2K [Péntek ~20:00]

Egy másik nap, egy másik gigászi ütközet. Az H2K eléggé rosszul kezd magához képest, meglepően sok hibát vét a játékai során. Ettől még nem szabad elfeledni, hogy nagyon profi és tapasztalat emberek vannak náluk, akiknek csak kell egy kis idő, hogy belejöjjenek a dolgokba. Az egész stílusuknak nem feltétlen kedveznek az utóbbi átalakítások, de egy bizonyos szintet így is képviselnek. Az MSF viszont felemelkedőben van jelenleg. Csapat szinten kezdenek egyre jobban és jobban játszani, ráadásul Maxlore is egyre jobban beilleszkedik a srácok közé. Nagyon izgalmas ütközetre számítok, amelynél viszont a 3 meccset szinte borítékolhatjuk. A végeredmény kiszámíthatatlan, ám az H2K felé billen kicsit a mérce, a rutin, az összeszokottság és a küzdési vágy következtében. Vajon kiheverték már a kezdeti botladozásokat és végre ötösbe kapcsolnak?

Thanatos-tipp: MSF 1 – 2 H2K

Ha érdekel, hogy teljesítenek az E-sport tippek, látogasd meg fórumunkat!

Többi mérkőzésre tippek:

NiP vs. MM [Csütörtök 17:00] 2 – 1 (Merész, NAGYON kétes kimenetelű meccs)

ROC vs. VIT [Péntek 17:00] 2 – 1

MM vs. G2 [Szombat 17:00] 0 - 2

NiP vs. UOL [Szombat ~20:00] 0 – 2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.