Átigazolás

A Bayern elnöke leszólta Alexis Sánchezt

  • ivan
megosztom

Úgy tűnik a Bayern Münchennél letettek arról, hogy megszerezzék az Arsenaltól Alexis Sánchezt.

A jelenleg a chilei válogatottal a Konföderációs Kupán szereplő Alexis Sánchez jövője a nyári uborkaszezon egyik slágertémája. Az Arsenalban 24 bajnoki gólt szerző támadónak 2018-ig szóló szerződése van az Ágyúsokkal, így ha a londoniak pénzt szeretnének látni távozásából, akkor a mostani átigazolási szezonban kell őt továbbpasszolniuk. Sánchez piaci értékét egyébként 50-60 millió euróra becsülik, de a zuhanyhíradókban ennél nagyobb összegekről is olvashattunk.

facebook.com/fifaconfederationscup

Alexis iránt természetesen több nagy sztárklub is élénken érdeklődik, a nemzetközi sportsajtóban a Manchester City és a Bayern München neve merült fel legtöbbször a chilei kapcsán, ám most úgy tűnik, a bajorok letettek arról, hogy megszerezzék Alexist.

Uli Hoeness, a müncheni klub elnöke a Kickernek adott interjújában azzal indokolta a döntést, hogy Sánchez ára és életkora miatt nem fér bele a klub játékospolitikájába."Mindenki arról beszél, hogy a Bayernnek új csapatot kell építenie és szem előtt kell tartani a jövőt. De a Bayern pontosan ezt teszi, fiatal, 20-22 év körüli játékosokat igazol, mégis kritizálják. Úgy nem tudsz új csapatot építeni, ha 100 millió euróért 29-30 éves veteránokat igazolsz. Nem ezt az utat járjuk" - fogalmazott a bajorok első embere.

A Bayern a nyáron Corentin Tolisso, Kingsley Coman, Niklas Sule és Serge Gnabry sorsának ügyére is pontot tett, valamennyien a 20-as éveik legelején járó, tehetséges futballisták, akik idővel a bajor sztárcsapat húzóemberei lehetnek. "Elnökként és vezetőként rendkívül elégedett vagyok az átigazolási politikánkkal, amelyet mindig nagy körültekintéssel kezelünk" - tette hozzá.

Hoenesst ugyanakkor szembesítették korábbi nyilatkozataival, amelyekben arról beszélt, hogy a Bayernnek a legjobb játékosokat kell a soraiban tudni ahhoz, hogy elérje a céljait. "Csak arra akartam rámutatni, hogy nagyszerű csapatunk van, amelyet ha tovább szeretnénk erősíteni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ugyanakkor semmi nem garantálja, hogy a hatalmas összegek elköltése után BL-t tudunk majd nyerni"- védekezett az elnök.

A Bayern tehát változtatni óhajt az átigazolási politikáján és a befutott sztárok helyett a feltörekvő tehetségekben látja a potenciált. Alexis Sánchez így vélhetően nem lesz a bajorok focistája, ezzel együtt aligha kell aggódnia a jövőjét illetően.

A támadó néhány nap múlva még jobb pozícióba kerülhet, hiszen Chile bejutott a Konföderációs Kupa döntőjébe, miután büntetőrúgások után legyőzte Portugáliát a szerdai elődöntőben. A dél-amerikaiak a fináléban majd a német-mexikói csata győztesével nézhetnek farkasszemet, ha pedig sikerül megnyerniük a tornát, Alexis értéke is feljebb kúszhat néhány millióval.

Ki nyeri a Konföderációs Kupát?    
Chile 1.75
Németország 2.75
Mexikó 6.00
megosztom