Francia foci

Felkészültek egy korszak végére a bajnokcsapatnál

A Monacónál folytatódik a jövés-menés, a tulaj pedig nem is titkolja, hogy a megfelelő áron bárki vihető.

Hamarosan bejelenthetik a negyedik távozót is a Monaco együttesénél, Tiemoue Bakayoko 40 millió euróért csatlakozhat a Chelsea-hez. Ezzel a francia középpályás lenne Bernardo Silva, Valére Germain és Nabil Dirar után a negyedik játékos, aki elhagyja a bajnokcsapatot. Úgy tűnik, Monacóban azonban tudják, hogy ez a sorsuk, felkészültek arra, hogy új éra kezdődik a klubnál.

A klub multimilliárdos tulajdonosa, Dimitrij Ribolovlev korábban elmondta, mindenki eladó a csapatnál, ha a megfelelő összeget tudják ajánlani, akár még Kylian Mbappé is távozhat a következő hetekben.

Kezdődik az Európa Liga, pályára lépnek a kupacsapataink! Ha érdekel, milyen oddson fogadhatsz a magyar csapatok magabiztos sikerére a    -n, kattints ide!

"Nem akarjuk senkinek azt mondani, hogy távoznia kell vagy hogy muszáj a klubnál maradnia.

Anyagi problémáink ugyanakkor nincsenek, tudjuk, hogy nem vagyunk Real Madrid vagy Barcelona, így ha a játékosok menni akarnak, akkor mehetnek.

Mindannyian kiérdemelték, hiszen óriási szezont produkáltak. Az üzlet erről szól sajnos, olykor veszítünk, de ezt is el kell fogadni. Meglátjuk, hogy alakul a játékosok, így Mbappé sorsa is" - nyilatkozta a tulajdonos.

Bakayoko távozása messze nem az utolsó lépés lesz, hiszen Fabinho iránt a Manchester United érdeklődik, Mendyt a Manchester City vinné, Lemart a londoni nagyágyúk látnák szívesen soraikban, Mbappé pedig jelenleg a világ legkapósabb játékosának számít.

A Monaco legértékesebb játékosai*
Kylian Mbappé 35 millió
Fabinho 25 millió
Thomas Lemar 24 millió
Kamil Glik 18 millió
Djibril Sidibé 18 millió
Falcao 15 millió
*:A Transfermarkt adatai alapján

Leonardo Jardim mestert persze nem kell félteni, biztosan talál néhány óriási tehetséget a piacon, így például a már megvásárolt Youri Tielemans is nagyon hamar továbbállhat Monacóból - őt a jövő egyik nagy tehetségének tartják. De a hírek szerint további 18-20 éves játékosok elcsábítására készül Jardim, akikkel ismét magasra juthat a klub.

Úgy tűnik tehát, hogy a Monaco jelenleg nem áll be a PSG mellé és nem arra törekszik, hogy európai sztárcsapat legyen, inkább az Ajax-stílus jegyében nevelőegyesületté válik majd, aminek a szurkolók persze aligha örülnek. Mindenesetre érdemes lesz figyelni jövőre is a csapat teljesítményére, hiszen Jardim mester zsenialitása bármilyen keretből bajnokcsapatot képes varázsolni.