Tenisz

Paolo Maldini 49 évesen is a profik között!

  • varin

Az AC Milan ikonja évek óta teniszezik és Milánóban már el is indul párosban.

Június 26-án, hétfőn ünnepli 49. születésnapját az AC Milan legendás hátvédje, Paolo Maldini. A klubhűség mintaképének tartott kapitány 2009-ban vonult vissza a labdarúgástól, ám továbbra sem tétlenkedik, teniszkarrierbe vágott. Páros társával, az edzőjeként is tevékenykedő Stefan Landinóval megnyertek egy felkészülési tornát, amivel kivívták a jogot, hogy indulhassanak a héten kezdődő milánói Challanger-viadalon.

Fotó: DH.be

"Nem csak a futball érdekel, szeretném élni az életemet és magam beosztani az időmet. Imádok teniszezni is, korábban pedig bokszoltam. Még mindig nagyon élvezem az edzéseket" - nyilatkozta korábban Paolo, aki többször indult már jótékonysági mérkőzéseken.

"43 évesen kezdett csak el teniszezni, így nehéz megmondani, milyen karriert futhatott volna be, ha nem labdarúgónak áll. A technikáján persze még lenne mit csiszolni, de fejben nincsenek gondjai, rendkívül erős fizikálisan és mentálisan is" - mondta tanítványáról edzője.

Maldiniék első ellenfele a 40 ezer dollár összdíjazású viadalon egy lengyel-holland páros lesz kedden délelőtt 10 órától. A    és a nemzetközi fogadóirodák egyelőre nem kínálnak oddsot Maldiniék első mérkőzésére, ám amint ez megváltozik, beszámolunk róla.