Ökölvívás

A Mayweather-McGregor csata oddsai abszurdabbak, mint a meccs maga

  • varin

Szakértők szerint noha az ír MMA-s nem is fekszik majd meg az első ütéstől, az esélyei közelében sincs az oddsoknak.

Augusztus 26-án csap össze egymással Floyd Mayweather és Conor McGregor. A sporttörténeti mérkőzésnek a sportfogadás-aspektusa is kifejezetten érdekes, hiszen az oddsmestereknek nem volt könnyű dolguk a szorzók megállapításakor. A Bleacherreport szakírója, Steven Rondina erről értekezett egy igen érdekes cikkben.

Mint arról a szerző beszámol, a gigafavoritnak tartott Mayweather szorzója 1.04-ről indult, vagyis ha valaki 100 dollárt feltett Floydra, 4 dollárt nyerhet tisztán, ha a veretlen bajnok kivégzi McGregort. Ez azonban olyan kicsi szám volt, amely teljesen érthetően egyáltalán nem mozgatta meg a sportfogadókat, akik a nagy nyeremény reményében inkább McGregor sikerére tettek pénzt 10.50-szeres oddsért.

Ez azt eredményezte, hogy mostanra 1.16-5.00-s oddspáron fogadhatunk a bunyóra, amely bár még mindig egyértelműen a 40 éves michigani diadalát vetíti előre, de azt is láthatjuk, hogy a szorzók alapján indokolatlanul sok esélyt adnak McGregornak.
Mayweather győzelmi esélyei korábbi ellenfelei és McGregor ellen (a szorzók alapján)
Conor McGregor 84.62%
Andre Berto 96.77%
Marcos Maidana (2) 85.71%
Marcos Maidana (1) 90.00%
Robert Guerrero 85.71%
Miguel Cotto 87.50%

A cikk ugyanis rávilágít arra, hogy ha hinni lehet a szorzóknak, akkor bizony McGregornak kategóriákkal jobb esélye van legyőzni Mayweathert, mint az olyan ökölvívó-legendáknak, mint Marcos Maidanának vagy Miguel Cottónak, két olyan harcosnak, akik harmincnál is több mérkőzést nyertek a profik között, ellentétben az újonc McGregorral.

A józan ész tehát azt diktálja, hogy McGregor szorzója alul, Mayweatheré pedig túl van árazva, így az 1.16-os odds ellenére is a szakértők szerint a nagyszájú amerikaira éri meg fogadni.

Persze McGregor sikere még így is messze-messze eltörpülne például a Buster Douglas-Mike Tyson összecsapás szorzóihoz, amikor is Douglas teljesen esélytelenként, 43-szoros oddson verte meg Iron Mike-ot.

Egy 43-szoros oddsú kivégzés