Spanyol foci

Neymar orvosi vizsgálaton járt a Real Madridnál

  • varin

Noha a brazil csillag cáfolta ezt a hírt, Florentino Pérez úgy nyilatkozott, közel volt a megegyezés Neymarral.

Nyugodtan nevezhető Neymar az elmúlt évek egyik legjobb igazolásának. A brazil klasszis 2013-ban szerződött a Santostól a Barcelonához, az azóta lejátszott 186 találkozón pedig 105+80-as statisztikával bír, ráadásul dél-amerikai társaival, Messivel és Suárezzel is kitűnő viszonyt ápol, így a modern futball egyik legnagyobb triumvirátusát alkotva örökre beírta magát a futballkönyvekbe. De vajon hogyan alakult volna a világfutball és a La Liga, ha Neymar nem Barcelonában, hanem Madridban köt ki? Erre több esély kínálkozott, mint gondolnánk.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke ugyanis egy spanyol rádiónak nyilatkozva elárulta, nagyon közel voltak a brazil szupersztár megszerzéséhez.

Így nézett volna ki Neymar Real-mezben - Fotó: Eurosport

"Már megvoltak az orvosi vizsgálatok is, de végül meggondoltuk magunkat és visszavontuk ajánlatunkat" - mondta el Pérez az Onda Cera nevű adónak. Ez szöges ellentéte annak, amit még Neymar nyilatkozott 2013 júniusában, a brazil csillag ugyanis tagadta, hogy sor került volna orvosi vizsgálatra és egy pillanatig sem volt számára kétséges, hogy a katalán óriáshoz ír alá.

Pérez egyébként azt is elárulta, hogy a Neymarral való tárgyalás után rögtön Gareth Bale felé fordították a figyelmüket, akinek ugyan idén nagyon peches szezonja volt, de sokat várnak még tőle a spanyol fővárosban.

Neymar 2013-as Barcelonába igazolása óta két bajnoki címet, három kupát, egy spanyol szuperkupát, egy BL-trófeát és egy klubvilágbajnoki címet is begyűjtött.

A     ugyan egyelőre nem kínál szorzókat a spanyol bajnokság végső győztesére, ám a nemzetközi bukmékerek esélylatolgatásai alapján teljesen 50-50%, hogy melyik gigász nyeri a 2017/18-as bajnoki címet.

A La Liga idénye augusztus 19-én kezdődik, ám azt még nem tudni, hogy a harmadik feljutó csapat a Getafe vagy pedig a Tenerife lesz-e.