Spanyol foci

Jó lesz odafigyelnie a Barcának a fiatal realosra!

  • MVB80

Amióta Real Madrid-játékos, minden sorozatban góllal kezdett Marco Asensio.

Brutálisan erős kerettel vágott neki a spanyol válogatott az U21-es Európa-bajnokságnak, a Macedóniát 5-0-ra elintéző csapatban olyan nevek szerepeltek a kezdőben, mint az arsenalos Hector Bellerin, a barcás Denis Suárez, az atléticós Saúl, a tavaszt a Milannál töltő Gerard Deulofeu vagy a Real Madriddal bajnok és BL-győztes Marco Asensio.

Ettől a bal lábtól lassan retteghetnek az ellenfelek

A macedónok elleni meccsnek a Real ifjú csillaga volt a hőse, aki mesterhármast rakott a közösbe, ami már önmagában bravúr, de ezzel egyben egy különleges sorozatot is folytatott.

Asensio ugyanis elmondhatja magáról, hogy amióta a Real Madrid játékosa, az összes sorozatban gólt szerzett, amikor debütált.

Tavaly augusztusban a Sevilla elleni európai Szuperkupa-döntőn ő szerzett vezetést a Realnak egy fantasztikus lövéssel, csapata végül hosszabbítás után győzött 3-2-re.

Szintén augusztusban játszotta első meccsét a bajnokságban, a Real 3-0-ra verte a Real Sociedadot, és a két Gareth Bale-gól között Asensio szerezte a harmadikat, egy már-már pofátlan átemeléssel.

A Bajnokok Ligájában a Legia Warszawa ellen mutatkozott be, és 2-1-es állásnál a Cristiano Ronaldo által visszatett labdát okosan lőtte a bal sarokba.

A Király Kupában is gyorsan letette a névjegyét, a harmadosztályú Cultural Leonesa ellen kétszer is beköszönt a 7-1-es Real-siker alkalmával, így egy újabb sikeres debütálás mellé került pipa.

És ehhez jött még a szombati, macedónok elleni parádé. A következő sorozat, amelyben Asensio bemutatkozhat, a spanyol Szuperkupa-döntő lesz, vagyis egyből egy klasszikus vár rá, hiszen a Real a kupát elhódító Barcelonával találkozik. A katalán védők jó lesz, ha odafigyelnek augusztus 12-én, ha Zidane bizalmat szavaz fiatal játékosának.

Ki nyeri az U21-es Eb-t?
   
Spanyolország 3.65
Németország 4.35
Olaszország 5.25
Portugália 6.00
Anglia 12.75
Szlovákia 17.50