Átigazolás

Alexistől Pepéig - a Konföderációs Kupa legkapósabb játékosai

A Konföderációs Kupa kiváló alkalmat nyújt a játékosoknak, hogy a nyári átigazolási őrület előtt kicsit felsrófolják az árukat.

Alexis Sánchez - PSG, Bayern, Juventus, City

Az Arsenal chilei támadója lehet a nyári időszak egyik slágertémája az átigazolásokra szakosodott lapok hasábjain. Az Ágyúsok színeiben az elmúlt szezonban 38 meccsen 24 gólt szerzett a Premier League-ben, háromszor betalált az FA Kupában és a BL-ben is. Bár Alexis egyértelműen az Arsenal első számú sztárjának számít jelenleg, maradására igen csekély esély mutatkozik, hiszen olyan topcsapatok állnak sorban érte, mint a Manchester City, a Bayern München, a Juventus vagy a PSG.

A 28 éves támadó piaci értékét 60-65 millió euróra becsülik, és mivel 2018 nyarán lejár a szerződése az Ágyúsokkal, távozása tulajdonképpen borítékolható, a kérdés csak az, melyik lesz a következő klubja a chileinek.

A dél-amerikai válogatott Alexis Sánchezzel a soraiban sikerrel vette a Konföderációs Kupa nyitányát, hiszen Vidal és Vargas góljaival 2-0-ra legyőzték le Kamerunt, így továbbra is a torna egyik favoritjának számít. Chile végső sikerére 3.25-ös szorzót kínál a  

Gelson Martins - Liverpool

Bár a Liverpool komoly erőket mozgósít annak érdekében, hogy megszerezze a Romától Mohamed Salah-t, amennyiben nem sikerül megállapodni az egyiptomi támadó megvételéről, úgy a Sporting fiatal spílere, Gelson Martins lehet az alternatíva. A 22 éves szélső sztenderd embernek számított a lisszaboniaknál, hat gólig és 14 gólpasszig jutott az elmúlt idényben. Martins piaci értéke 15 millió euró körül mozog - Salah ára ezzel szemben 40 millió is lehet - jó vásárnak tűnik a megvétele, ám mivel ő is tagja Portugália Konföderációs Kupa-csapatának, ez az összeg akár még feljebb is kúszhat néhány hét múlva. Martins a Mexikó ellen 2-2-es végeredménnyel záródó találkozón az 58. percben lépett pályára Nani cseréjeként, de könnyen lehet, hogy az oroszok elleni rangadón már a kezdőben kap helyet.

Pepe - PSG, MU, Inter, Kína

Ahogy korábban beszámoltunk, a Real Madrid elengedte a kezét a portugál védőnek, akivel nem hosszabbítottak szerződést a Bernabéu-ban. A 34 éves hátvéd így ingyen igazolhatóvá vált, nem is csoda, hogy sztárcsapatok egész armadája szállt versenybe a kegyeiért. Sajtóhírek szerint a PSG már ajánlatot is tett Pepének, de állítólag José Mourinho is szeretné soraiban tudni a kőkemény belépőiről is elhíresült portugált. Képben van még egyébként az Inter is, de a fél kínai bajnokság is tárt karokkal várná a Real Madridban 10 évet lehúzó, többszörös BL-győztes védőt.

Antonio Rüdiger - Chelsea

A német válogatott hiányzói miatt a Konföderációs Kupán a Nationalelfben kulcsszerepet kapó Antonio Rüdiger iránt állítólag a Chelsea mutatja a legnagyobb érdeklődést, a Roma 24 éves hátvédjéért a londoni kékeknek 20-25 millió eurót kell majd leszurkolniuk az olaszoknak. Antonio Conte mindenképpen szeretne egy védőt szerezni a nyáron, a fiatal, ám ugyanakkor agilis Rüdiger jól passzolna az olasz tréner habitusához is. A játékos nem tagadta, hogy távozhat az olasz fővárosból, de a jövőjével foglalkozni csak a torna után hajlandó.

Nelson Semedo - Barcelona, MU, Newcastle

A 23 éves jobbhátvédről úgy tartják, egy igazi gyémánt, aki előtt hatalmas jövő áll. A Benficával kiváló szezont futó portugál válogatott hátvéd piaci értékét 14 millió euróra becsüli a Transfermarkt, de sajtóhírek szerint a Barcelona akár 30 milliót sem sajnálna kiadni érte, de a katalánok mellé beszállt a versenybe a Manchester United is, mivel José Mourinho is kifejezetten jó véleménnyel van honfitársáról. Harmadik kérőnek a Newcastle United is bejelentkezett Semedóért, ám ha egy 23 éves focista választhat a három klub közül, aligha a Szarkákra esik a választás.


Az Oroszországban zajló Konföderációs Kupán nyolc válogatott vesz részt, ahogy azt a viadalt felvezető anyagunkban is írtuk, a fogadóirodák elsősorban a német-portugál-chilei hármasból várják a végső győztest. 

Melyik csapat nyeri a Könföderációs Kupát?
   
Németország 3.20
Chile 3.50
Portugália 3.25
Mexikó 7.75
Oroszország 8.75