Tenisz

Rafa nagyszerű helyzetben van, hogy világelsőként zárja az évet - Federer

  • Cesc18

A svájci és a spanyol legenda között komoly csata alakulhat ki Andy Murray trónjáért.

Egészen félelmetes, amit Roger Federertől és Rafa Nadaltól 2017-ben láthatunk. Előbbi 35 évesen tudta uralni a szezon első negyedét, utóbbi 30-on túl pályafutása egyik, hanem a legerősebb salakszezonját mutatta be. 

Nagyon meglepett, hogy sikerült megnyernem az Australian Opent, majd azt követően az Indian Wells, Miami duplát is. Úgy vélem Rafa Garros-sikere nem volt akkora szenzáció, hiszen előtte már kilencszer megnyerte. Reméltem, hogy dominálni fogja a salakszezont, felidézve ezzel a régi időket. 

A két klasszis a szezon első felében szinte minden fontos tornát kisajátított magának, ami azért is váratlan, mert tavaly a legtöbb, tenisszel foglalkozó szakportál arról cikkezett, hogy valószínűbb az, hogy nem nyernek már több Grand Slam-tornát, mint az, hogy igen...

Ehhez képest június közepén úgy állunk, hogy mindketten növelték a major címeik számát és messze ők szerezték az idei szezonban a legtöbb pontot. 

Federer a salakos idényben nem lépett pályára, hogy teljesen fitt legyen a szezon második felében.

Nem tartok több szünetet, elég volt a pihenésből. Rendszeres menetrendet fogok bonyolítani a szezon második felében.

- mondta a svájci legenda az ATP hivatalos honlapján, ami egyben azt is jelenti, hogy Nadallal komoly csatát vívhatnak majd az év végi világelsőségért. 

Rafa nagyszerű helyzetben van, hogy világelsőként zárja az évet - nyilatkozta Roger.

Valóban nem túl sok pontot kell megvédenie a mallorcainak, és vélhetően több tornán lép majd pályára, mint svájci riválisa. Ugyanakkor Fed sincs rossz pozícióban, hiszen tavaly a wimbledoni elődöntőjét követően egyetlen versenyen sem indult.

Jelenleg 2340 pont különbség van köztük a világranglistán a spanyol javára. Ha mindketten egészségesek tudnak maradni, akkor izgalmas csata bontakozhat ki. Federer elmondta, hogy neki nem prioritás a világelsőség megszerzése, és ezt el is hihetjük neki, hiszen ellenkező esetben biztosan nem hagyta volna ki a komplett salakszezont, ugyanakkor, ha úgy alakul a szezon második fele, biztosak lehetünk benne, hogy megpróbálja majd megkaparintani a trónt. 

Mindenesetre jelenleg a füves szezonra és Wimbledonra fókuszál, ahol nyolcadik címét készül elhódítani. Az ehhez vezető útja nem indult a legfényesebben, hiszen a héten Stuttgartban rögtön az első meccsén búcsúzott jó barátja, Tommy Haas ellen. A veterán némettől persze nem szégyen kikapni, de a  által Federerre kínált 1.04-es odds jól mutatja, hogy mennyire nem számoltak ezzel az oddsmesterek.

A svájci legenda marad Németországban, a jövő héten Halléban ragad ütőt, ahol nyolc alkalommal sikerült eddig diadalmaskodnia.