Átigazolás

Kire csaphat le a Real, ha Ronaldo tényleg elmegy?

A Telegraph nevű angol lap összeszedte a hét mesterlövészt, aki szóba jöhet, ha a portugál klasszis valóban távozik a BL-győztestől.

Bombaként robbant a hír pénteken, hogy Cristiano Ronaldo nem szeretne Spanyolországban maradni, mert tele van a hócipője azzal, hogy adócsalás vádjával zaklatja a helyi ügyészség. A spanyol lapok azt írták, ha a játékos tényleg menni akar, akkor nem állnak az útjába, és biztosak lehetünk benne, hogy legnagyobb sztárja távozása esetén egyből akcióba lendülne a Real.

Hogy kik közül választhatja ki a BL-címvédő Ronaldo utódját?

A lista élére kívánkozik a fél Európa által üldözött monacói csodagyerek, Kylian Mbappé, akiért minden bizonnyal világrekordot jelentő összeget kellene letenni.

A bajnokságban 15, a BL-ben 6 gólt szerző, immár francia válogatottnak számító 18 éves tehetség egyébként imádja Cristiano Ronaldót, úgyhogy biztosan szomorkodna egy sort, ha úgy kerülne a Realhoz, hogy nagy példaképe közben elhúzott onnan.

Mbappét már korábban is csábította a Real és Zidane

A német bajnokságban 31 góljával Robert Lewandowski orra elől a gólkirályi címet megszerző Pierre-Emerick Aubameyang is opció lehet, ha Ronaldo elmegy, a Dortmund gaboni csatára sokáig a PSG-vel szemezett, de a héten kiderült, hogy mégsem igazol a párizsiakhoz.

A 27 éves Aubameyangért biztosan nem kell 100 millió euró körüli összeget fizetnie a madridiaknak, és bár nem olyan sokoldalú, mint az önimádó portugál, de az elmúlt két idényét látva a nem éppen a kőkemény védekezéséről híres spanyol bajnokságban 25-30 gól simán benne van.

Ha már a Bayern lengyel gólvadászát megemlítettük, még a dortmundi időszakában volt esély arra, hogy a Real elvigye, végül azonban maradt a Bundesligán belül. A 28 éves Lewandowski az elmúlt hat idényben csak egyszer nem jutott el legalább 20 bajnoki gólig, apró szépséghiba, hogy decemberben kötött 2021-ig szóló új szerződést a Bayernnel, de tudjuk, van az a pénz…

Paulo Dybala ugyan meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott a BL-döntőben, de a Juventusból nemcsak ő játszott formán kívül, ráadásul egy meccs nem dönti romba az amúgy kiválóan sikerült idényt. A 23 éves argentin nem játszik olyan közel a kapuhoz a Juvéban, mint Ronaldo a Realban, de Zinedine Zidane így is tudna helyet találni neki a kezdőben.

Dybala a BL-döntőben megtudhatta, milyen a Real ellen játszani

Sokáig úgy tűnt, Alexandre Lacazette Madridban folytatja, de a Lyon csatárát az Atlético akarta megszerezni, ezt azonban keresztülhúzta a klub érvényben hagyott átigazolási tilalma. A 26 éves támadó a Ligue 1-ben 28, az EL-ben 6 alkalommal volt eredményes, de a Realnak az Arsenal, Liverpool párost kellene lenyomnia, ha vele pótolná Ronaldót.

A korábbi években minden átigazolási szezonban felmerült Sergio Agüero neve a Realnál, aztán a kis argentin végül mindig maradt a Manchester Citynél, megbízhatóan szállítva az összes sorozatot számolva 25-30 gólt. Gabriel Jesus érkezése után úgy tűnt, a Citynél lefőtt a kávé Agüerónak, nem úgy nézett ki, mintha Pep Guardiola nagyon ragaszkodna hozzá, de amikor a fiatal brazil megsérült, Agüero hozta magát, és ezzel lehet, hogy bebetonozta a helyét.

Minden jel arra mutat, hogy Diego Costának nincs maradása a Chelsea-nél, Antonio Conte nem túl elegánsan egy SMS-ben tudatta a spanyol tankkal, hogy nem kér belőle a következő szezonban. Mivel Diego Costa korábban atléticós volt, fura lenne őt a Real mezében látni, de történtek már csodák a világ futballjában, ki gondolta volna például, hogy Luis Figo egyszer elhagyja a Barcelonát – éppen a Real kedvéért?