E-sport

Főszerepben a kiscsapatok nagy csatái - EU LCS 3. hét

  • Thanatos

Egy helyen várható csak meglepetés az EU LCS 3. hetén, a topfavoritok győzelme azonban nem kérdés.

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 3. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00.

Thanatos az EU LCS első két hetén pluszolni tudott, a 12 tippjével eddig +2.69 egység profitra tehettünk szert.

Kiemelt mérkőzések: Ahogyan azt már tavasszal megszokhattuk, eléggé nagy erőviszonybeli eltérés van most is az első 4 csapat és a többiek között. Az előbbiek első körös csatái lefutottak a csoportokon belül, viszont a tabella alsó felén még az életben maradásért küzdenek a kisebb csapatok. Ez a hét így sok, könnyebben kiszámítható ütközettel ígérkezik, míg lesz 1-2 igazán finom falat, ahol az eddig gyengébben teljesítő csapatok szerezhetik meg első győzelmüket. Kiemelt mérkőzéseink is ezekre fókuszálnak inkább, hiszen az igazán érdekes szériák itt lesznek.

Oddsok az első hétre
Team Vitality: 1.40 Mysterious Monkeys: 2.75
ROCCAT: 4.50 Fnatic: 1.16
Misfits: 4.00 G2 Esports: 1.22
Splyce: 3.50 Unicorns of Love: 1.28
ROCCAT: 1.66 Ninjas In Pyjamas: 2.10
Team Vitality: 4.33 H2K: 1.20

VIT vs. MM [Csütörtök 17:00]

A hetet rögtön két olyan csapat összecsapása kezdi, akik eddig egyetlen győzelemmel sem rendelkeznek. Alapvetően ilyenkor az ember legyintene egyet, hogy úgy sem lesz érdekes ez a pár meccs, viszont a League of Legendsben az azonos szinten képviselő csapatok nem igénytelen játékkal érkeznek ilyenkor, hanem igenis izgalmas csatákat produkálnak. A Team Vitality és a Misterious Monkeys eddig nem teljesítettek jól, de most kibontakozhatnak. Előbbi társaság még csak 2 szériát játszott, így előfordulhat, hogy egyenlőre nem sikerült ráhangolódniuk az LCS-re és tudják mozgósítani erőforrásaikat. Szükségük is lehet rá, mert a rájátszásba jutással kapcsolatos álmaik megvalósítása könnyen szertefoszlik majd, ha most veszítenek. A mérkőzés amúgy rengeteg meglepetést hozhat, és az MM 2-0 sem kizárt, hiszen teljesen más játékstílust tudnak alkalmazni a csapatok, ha valaki nem kapja el olyan könnyen őket, nem tudja olyan effektíven büntetni a hibáikat és hasonlók, ergo nem sokkal jobb náluk. A VIT győzelem azért még is jobban benne van a pakliban, a tapasztalat és a bennük rejlő potenciál miatt, viszont kiélezett küzdelemre számítok, legyen bármennyi ütközet is.

Thanatos-tipp: VIT 2 - 1 MM

ROC vs. NiP [Szombat 17:00]

Az A csoport sereghajtói szintén nagyon kellemes mérkőzést tartogatnak a számunkra. Ha a tavaszi rájátszás után lennénk, a ROC csapatától sokkal intenzívebb ellenállást, sőt, akár sima 2-0-át is várhatnánk. A dzsungeles pozícióban történt csere következtében, továbbá az átalakítások nyújtotta új környezet hatására, teljesen átalakult a képviselt ereje a pumáknak. Ezzel szemben a NiP kifejezetten jó mérkőzéseket tudott játszani a nagyobb csapatok ellen, egyértelműen érződik valami fejlődés féle is náluk. Mind a két társaságnál vannak komoly kommunikáció béli gondok, elszámolják sokszor magukat, vagy akár már a hősválasztásnál túltaktikáznak néhány dolgot. A tippem egyfajta reményt is sugároz: szeretném, ha a NiP által mutatott szép mozdulatok, halvány tehetség morzsák, egy picit jutalmazva lennének egy győzelem által. Abban biztos vagyok, hogy a széria győzelem enyhén szólva is optimizmusra utaló jeleket tartalmaz, viszont a három mérkőzés teljesen reális a két társaság között. Kíváncsian várom, hogy okoznak-e meglepetést a friss csapatok a héten, vagy minden remény elszáll, amely a megszokott csapatokhoz való felzárkózást ápolja. Én minden esetre a NiP-nek jobban hiszek.

Thanatos-tipp: ROC 1 - 2 NiP

Többi mérkőzésre tippek:

ROC vs. FNC [Csütörtök ~20:00]  0 - 2

MSF vs. G2 [Péntek 17:00] 0 - 2

SPY vs. UOL [Péntek ~20:00] 0 - 2

VIT vs. H2K [Szombat ~20:00] 0 – 2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.