Olasz foci

Új csapatot kell építenie Di Francescónak

  • varin

Több távozó és több érkező is várható Rómában, így Di Francesco dolga nem lesz könnyű az első évében.

Kedden este hivatalossá vált, hogy Eusebio Di Francesco veszi át az AS Roma irányítását. A 47 éves mester a Sassuolóval szerzett magának igazán nevet edzőként, ahol 2012-től dolgozott egy kisebb megszakítással. Az olasz trénernek várhatóan pokolian nehéz dolga lesz, hiszen nem csak a keretben állnak be hatalmas változások, de a riválisok is egyre-másra erősödnek.

"Az első dolog, ami megfogott, hogy a vezetői posztokban lévő emberek mindenáron engem akartak edzőnek. A klub szeretne sikeressé válni és felépíteni egy olyan csapatot, amelyik szórakoztatja az embereket. Ami a felállást illeti, szinte mindig 4-3-3-at használtam. Én a 4 védős rendszert részesítem előnyben és csak vészmegoldásként használtam a 3 védős rendszert. Ahhoz, hogy mindig jobb legyél, minden edzőnek ki kell tudnia alakítani a saját elképzeléseit, filozófiáját és az edzői stílusát" - ismertette elképzeléseit Di Francesco.

Di Francescót játékosként már megszerették Rómában - Fotó: Forza Roma

A Farkasok új vezére elmondta, örül, hogy a csapat szerződtette Hector Morenót, aki beleillik majd elképzeléseibe.

Kell is a friss arc Rómába, ahogyan a várakozások szerint nagy vándorlás várható majd az örök városban, hiszen a távozó Francesco Totti mellett Luciano Spalletti Antonio Rüdigert viszi magával az Interhez, Thomas Vermaelen és Wojciech Szczesny kölcsönszerződése lejárt, Mohamed Szalah-nak pedig hetek óta intenzíven udvarol a Liverpool. Emellett sokat hallani Radja Nainggolan távozásáról is, ami kétségtelenül egy nagy érvágás lenne a Romának.

A Serie A 2017/18-as idénye az augusztus 20-ai hétvégén kezdődik, a bukmékerek pedig jelenleg a Juventust és a Napolit is esélyesebbnek tartják a bajnoki címre, így a Farkasok vélhetően majd a komoly erősítéseket tervező Milannal és Interrel küzdenek majd a dobogó alsó fokáért. Rossiék szerencséje azonban, hogy a következő évtől kezdve már a negyedik hely is Bajnokok Ligája-indulást ér majd, ám afelől kétségünk se legyen, hogy Rómában ezt a pozíciót még úgy is óriási csalódásként élnék meg, hogy a milánói klubok úgy tűnik, összeszedik magukat.

Melyik csapat nyeri a Serie A 2017/18-as idényét?
Juventus 1.57
Napoli 6.00
Roma 9.00
Inter Milan 10.00
AC Milan 11.00