Tenisz

Irány a fű!

  • Cesc18

Hétfő délután Fucsovics Márton főtáblás mérkőzést vív Yannick Hanfmann ellen a stuttgarti füves pályás viadalon.

Hagyományosan a Roland Garros után rögtön elrajtol a füves pályás szezon és egyben a felkészülés az év harmadik Grand Slam-megmérettetésére, Wimbledonra. A fiúk a héten Stuttgartban és Hertongenboschban mérhetik össze a tudásukat. Előbbi helyszínen hosszú idő után újra láthatjuk Roger Federert, illetve Fucsovics Márton révén magyar játékosnak is szurkolhatunk. 

A 25 éves nyíregyházi játékos a francia nyílt teniszbajnokság főtáblájáról lecsúszott, utána azonban Vicenzában tornát tudott nyerni, amivel sikerült kozmetikáznia a salakszezon hajráját. Önbizalom szempontjából sem jött ez rosszul Marcinak, és talán ennek is köszönhetően Stuttgartban sikerrel vette a selejtezős küzdelmeket, így 2012 után ismét főtáblás egy füves pályás tornán. 

Fucsovics vasárnap az utolsó selejtezős akadály kipipálása után még egy edzést is bevállalt, hiszen nem más kérte fel egy kis ütögetésre, mint a 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer.

A magyar játékos ellenfele hétfő délután az első körben a szintén selejtezős Yannick Hanfmann lesz. A német srác hazai környezetben nem számít könnyű falatnak, ezt Münchenben is bizonyította, ahol szintén felverekedte magát a főtáblára, majd többek között Thomaz Belluccit is megviccelte. 

Hanfmann első profi füves pályás tornája, így sok kiindulási alapunk nincsen, hogy mit tudhat ezen a borításon. Van egy korrekt első szervája, így vélhetően nem lesz könnyű őt brékelni. Ilyen szempontból Marci sem áll rosszul, szóval szoros szetteket várunk. A bukmékerek nagyjából 50-50-re hozták ki az esélyeket, ami reális. A német mellett szól a hazai pálya, Fucsovics mellett viszont a nagyobb rutin. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.70