Foci-vb 2018

Kellemetlen 90 perc elé néznek a spanyolok

A világbajnoki selejtező G csoportját vezető Spanyolország Macedónia ellen lép pályára vasárnap. A hispánok győzelmi kényszerben vannak, hiszen az olaszok odahaza fogadják Liechtensteint.

Hatalmas a versenyfutás az olasz és a spanyol válogatott között a G csoport első helyéért, mindkét sztárcsapat 13 pontot gyűjtött az eddigi öt forduló alatt és a spanyolok csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a szextettet.

1x2    
Macedónia Döntetlen Spanyolország
19.50 7.20 1.12

Az eddig mindössze két gólt kapó spanyolok vasárnap este Szkopjéban Macedónia ellen lépnek pályára. A spanyolországi találkozón az ibériaiak simán hozták a kötelezőt (4-0), viszont a 2015-ben megrendezett Eb-selejtezőn csak nyögvenyelős, 1-0-s győzelmet tudtak ugyanitt aratni.

Intő jel lehet Iniestáéknak az is, hogy az olaszok csak Ciro Immobile 92. perces góljával tudták megnyerni a szkopjei kirándulást, vagyis hazai környezetben a macedónok igazán kemény diónak számítanak - még a legnagyobbak számára is.

A spanyol csapat a héten egy barátságos mérkőzés keretén belül megmérkőzött Kolumbiával, ám Julen Lopetegui tartalékos(abb) csapata csak Álvaro Morata késői góljával tudta döntetlenre menteni az ütközetet.

Vasárnap azonban már visszatérhetnek a kezdőbe a Real Madriddal BL-t nyerő ászok is, így pedig újra stabillá válthat a védelem és a csapat védekezése is. A spanyolok 19-2-es gólkülönbsége sokat mondó adat, vasárnap este vélhetően a szokásos, fölényes labdabirtoklásra épülő taktikát láthatjuk majd a hispánoktól.

Bár ahogy fentebb fogalmaztunk, a macedón csapatot hazai pályán egyáltalán nem szabad lebecsülni, véleményünk szerint a spanyol válogatott lehozhatja ezt a mérkőzést, ugyanakkor gólfesztivált és örömfocit azért nem várunk.

Ti mit gondoltok, mire érdemes itt fogadni?

186561
[2059464] 2017-06-11 20:45:00 Macedónia - Spanyolországx;