Foci-vb 2018

Feltámadnának a norvégok, ám a csehek ellen ez nem lesz könnyű

A csehek komoly bajba kerülnek, ha nem nyernek ott, ahol még San Marino is tudott gólt lőni.

Mióta Kleinheisler László bevarrta 2015 november 12-én azt a gyönyörűszép gólt Oslóban, nem csak a norvég fővárosból lett Hajdúszoboszló, de a skandináv ország futballja is zuhanórepülésbe kezdett.

A vikingek az elmúlt másfél évben mindössze három győzelmet abszolváltak, de még az egyetlen tétmeccsüket is jókora szégyenfolttal húzták be, hiszen San Marino ellen gólt kaptak otthon. Mindezek fényében a vb-álmokat szövögető csehek ellen nincs sok esélyük Lagerbackéknek.

   
Norvégia Döntetlen Csehország
2.55 3.05 2.75

A svéd szakvezető a fiatalítás jegyében állította össze keretét, ezt az is jól mutatja, hogy a középpálya átlagéletkora mindössze 22,9 év, harmincon felüli játékos pedig csupán kettő van a teljes csapatban. Ezúttal sem kapott azonban meghívót a szupertehetségként kikiáltott Martin Ödegaard, miként két nagy öreg sem, a válogatottságtól visszavonult Skjelbred és Tettey. Ám a norvég válogatottnak sok más lehetősége már úgysincsen, mint építeni a jövő csapatát, hiszen öt mérkőzés után három ponttal állnak a csoport ötödik helyén úgy, hogy még Azerbajzsán is lőtávolon kívül van számukra.

A csehek viszont aligha könnyelműsködhetnek, hiszen azzal nem számolhatnak, hogy a németek nem nyerik meg a csoportjukat, így az azeriekkel és az északírekkel harcolhatnak a pótselejtezős helyekért. Karel Jarolím együttese fájó pontokat hullajtott már eddig is, hiszen éppen a két rivális elleni hazai 0-0 komolyan veszélybe sodorta a továbbjutásukat, így Oslóban még a döntetlen is kevés lenne számukra.

Norvégia#nor-norway#10

Jarolím keretében sok meglepetést nem találunk, a szövetségi kapitány főként otthon játszó nevekből válogatott, a legnagyobb sztárnak talán a Juventus által is körüludvarolt Patrik Schick nevezhető, aki hamarosan a válogatottban is alapember lehet.

Furcsa módon a bukmékerek szerint egyáltalán nem várható gólparádé, noha a norvégok a becsületükért, a csehek pedig egy nagyon fontos három pontért lépnek pályára és a döntetlen igazán senkit nem tenne boldoggá. Novemberben a csehek hazai pályán 2-1-re tudtak nyerni és mi valami hasonlót várunk most is.

hatharom.com
Vendég és 1.5 gól felett
@3.35
[2059343] 2017-06-10 20:45:00 Norvégia - Csehországx;