Foci-vb 2018

A gólokra érdemes tenni a svéd-francia rangadón

Az első hely szempontjából döntő jelentőségű mérkőzést rendeznek Solnában, mivel az A csoport második helyén álló svédek az első helyezett franciákat fogadják.

A két csapat között három pont a különbség, és mivel csak az első hely jelent automatikus részvételt a vébén, a svédek most szorossá tehetik a versenyfutást.

Novemberben vezettek a svédek Emil Forsberg szabadrúgásával a Stade de France-ban, aztán Paul Pogba és Dimitri Payet góljaival végül fordított az Eb-ezüstérmes.

A svédek nincsenek rossz formában, utolsó nyolc meccsükből ötöt is megnyertek, március végén például az Európa-bajnok portugálokat tréfálták meg saját otthonukban 3-2-re. A franciák a még mindig fájó Eb-döntő óta csak egy meccset, a spanyolok elleni barátságosat vesztették el (0-2), a mostani rangadóra pedig a Paraguay elleni 5-0-val hangoltak.

A skandinávoknak nem nagyon megy a franciák ellen, a két csapat legutóbbi 12 meccséből csak egyet tudtak a javukra fordítani, a 2012-es Eb-n 2-0 lett a vége, Zlatan Ibrahimovic látványos gólja máig emlékezetes.

A svéd kapitány, Janne Andersson a bőség zavarával küzdhet, hiszen mindenki bevethető, a csatársorban nagy a tülekedés a helyekért, de várhatóan Ola Toivonen és Marcus Berg lesz a befutó.

A szélsővédőknél szintén vannak kérdőjelek, a baloldalon Martin Olsson és Ludwig Augustinsson, a jobbon Mikael Lustig, valamint Emil Krafth hajt a kezdőbe kerülésért.

A védelem közepén Victor Lindelöf helye biztosnak tűnik, és a hírek szerint a válogatott meccsek után jelentik majd be, hogy a Benficától a Manchester Unitedhez szerződött.

A franciáknál Layvin Kurzawa sérült, így a Monaco játékosa, Benjamin Mendy kezdhet balhátvédként, elöl pedig várhatóan a Paraguay ellen mesterhármast szerző Olivier Giroud lesz a center.

Ami fogadási szempontból fontos információnak tűnik, hogy a svédek utolsó négy meccsén mindig született legalább 3 gól, és a csapat a tavalyi Eb óta lejátszott mind a kilenc fellépésén eredményes volt, míg a rivális legutóbbi hét mérkőzése közül csak egyet hozott le góltalanul.

[2059283] 2017-06-09 20:45:00 Svédország - Franciaországx;5

Mivel egy győzelemmel mindkét csapat előnyös helyzetbe hozna magát, jó kis meccs várható, és csak remélni tudjuk, hogy a nagy taktikázás helyett inkább rendesen egymásnak esnek a felek.

[2059283] 2017-06-09 20:45:00 Svédország - Franciaországx;
1x2    
Svédország Döntetlen Franciaország
5.25 3.50 1.65