Átigazolás

A francia csodagyerek nyáron nem igazol a Realhoz

Úgy tűnik, Kylian Mbappé idén nem vált, és lehúz még egy évet a Monacónál.

A spanyol sajtó napi szinten foglalkozik Kylian Mbappéval, a Monaco 18 éves csatárával, aki a tavasszal kápráztatta el a futballszurkolókat, amikor a Bajnokok Ligájában elődöntőig jutó francia csapatban az egyenes kieséses szakaszban minden ellenfél, a Manchester City, a Borussia Dortmund és a Juventus ellen is gólt szerzett, összesen hatot.

Mbappé a bajnokságban sem tétlenkedett, 29 mérkőzésen 15 gólt ért el, így neki is köszönhető, hogy a Monaco megtörte a PSG egyeduralmát.

A Real Madridot nagy esélyesnek tartották arra, hogy a nyáron megszerezze a francia válogatottban is bemutatkozó ifjoncot, de a Le Parisien nevű francia újság most azt szellőztette meg, hogy Mbappé egy évet még maradna a nagyhercegség csapatánál.

Valószínűleg ő sem gondolta ezt fél évvel ezelőtt

Mbappé a válogatott soron következő vb-selejtezői után szeretne leülni a Monaco elnökével, és az szól a maradása mellett, hogy jelenlegi csapatában folyamatosan kezdő lehetne, ami a fejlődése szempontjából is fontos tényező, ráadásul ha rendszeresen játszik, akkor jobb esélye van bekerülni jövőre a vb-keretbe.

A támadó jelenlegi szerződése 2019-ben jár le, és a Real 135 millió eurós, világrekordot jelentő ajánlattal készült, de a BL-címvédőjén kívül a Chelsea-t, valamint a két manchesteri csapatot is a kérők között emlegették.

A Realnál egyelőre nem tudni, mi lesz a több csapat által is invitált Álvaro Moratával, valamint a sérülései miatt rengeteget hiányzó Gareth Bale-lel, és a Marca azt írja, a madridiak csak akkor tudnák megvenni Mbappét, ha a walesi szélsőt sikerülne eladni.

Mi is írtunk róla, hogy a Bale sérülése alatti időszakban Isco bejátszotta magát a csapatba, és a BL-döntőben is ő kezdett, míg a cardiffi közönség kedvence csak csereként szállt be, amikor már eldőlt a meccs.

Korábban a Manchester United nagyon kerülgette Bale-t, a nyáron kiderül, José Mourinho terveibe belefér-e a Real-játékos, és az eddigieket látva nem kizárt, hogy a Mbappé-ügyben is van még fordulat.

Ki nyeri a Ligue 1 2017-2018-as idényét?
PSG 1.33
Monaco 5.00
Marseille 17.00
Lyon 21.00
Lille 51.00