Foci-vb 2018

Most tényleg meg kéne ijednünk Andorrától?

megosztom

Bár Andorra csak a világranglista 186. helyét foglalja el, mégsem lehet fél vállról venni, különösen akkor, ha hazai pályán játszhat.

A magyar válogatott péntek este a világbajnoki selejtezősorozat 6. fordulójában Andorra otthonában lép pályára. Bernd Storck szövetségi kapitány egy igencsak felforgatott kerettel vág neki a mérkőzésnek, amelyen a magyar válogatott számára kötelező a három pont megszerzése. A szövetség honlapja részletesen is foglalkozik a pénteki ellenféllel, amely az utóbbi időben egyre jobb eredményeket mutatott fel.

Lettország és Svájc is csak egy góllal tudott nyerni a kellemetlen ellenféllel szemben.

A magyar és az andorrai válogatott eddig mindössze háromszor találkozott egymással, mindannyiszor tétmérkőzésen. A 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezői során az idegenbeli találkozón 5–0-ra, a hazain 2–0-ra nyert a magyar legénység. Andorrában Egervári Sándor dirigálta a válogatottat, Juhász Roland, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Priskin Tamás és Koman Vladimir szerezték a gólokat. Budapesten már Csábi József vezette a csapatot megbízott szövetségi kapitányként, Nemanja Nikolics szerezte meg a vezetést, az andorrai válogatottsági rekorder, Ildefons Lima öngóljával alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A harmadik találkozó az őszi, budapesti, immár a 2018-as világbajnokságon való részvételért játszott selejtező volt. Bernd Storck válogatottja a Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera – Dzsudzsák, Kleinheisler, Gyurcsó – Szalai tizeneggyel kezdett, Stieber, Németh és Böde állt be a második félidőben. A gólokat elosztotta a csapat a két félidőre, az elsőben Gera Zoltán és Lang Ádám, a másodikban Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám szerzett gólt.

[2059311] 2017-06-09 20:45:00 Andorra - Magyarországx;10

2017-ben a pénteki lesz az andorraiak harmadik mérkőzése, érdekes, hogy idén még nem kaptak gólt, következésképpen még nem szenvedtek vereséget. Februárban 2–0-ra nyertek Serravallében San Marino ellen egy barátságos mérkőzésen, majd otthon gól nélküli döntetlenre végeztek a Feröer-szigetek válogatottjával. Ez utóbbi volt az első pontjuk a világbajnoki selejtezőkön, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a további két hazai mérkőzésükön sem kaptak ki egygólosnál nagyobb különbséggel, a lettek 1–0-ra, a svájciak csak 2–1-re nyertek. Alex Martínez a svájciaknak lőtt gólja 2010 óta az első akciógól volt, amelyet andorrai futballista tétmérkőzésen elért. A mostani eredmények nyilvánvaló javulást jeleznek: a 2016-os Eb selejtezőin csak a walesiektől kapott ki csupán egy góllal az andorrai válogatott, a többiek súlyosabb vereséget mértek rá.

Andorra#and-andorra#5

Jesús Luis Álvarez de Eulate Güergue, azaz Koldo Álvarez, a 46 éves szövetségi kapitány 1998 és 2009 között 78-szor védte az andorrai válogatott kapuját (noha csúcstartóként vonult vissza, azóta már négy mezőnyjátékos megelőzi), 2010 óta pedig ő irányítja a Tricolorsnak becézett gárdát.

Különleges mérkőzésre készül a 38. évében járó Ildefons Lima: 106. alkalommal játszik majd a nemzeti tizenegyben, s ezzel utoléri az eddigi csúcstartót, Óscar Sonejee-t. Lima különleges alakja az andorrai futballtörténelemnek, spanyol klubok mellett volt görög, olasz, svájci, sőt mexikói egyesülete is.

Andorra a feröeriek elleni meccsre behívott keretében 5 légióst találhattunk, közülük a 27 éves Marc Vales a finn első osztályban szereplő SJK csapatának a tagja, a többiek viszont spanyol alsóbbligás csapatokban kergetik a bőrt. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bukmékerek csupán filléreket fizetnek a magyar válogatott győzelmére. A pénteken este 20 óra 45 perckor kezdődő találkozót az M4Sport élőben közvetíti!

1x2    
Andorra Döntetlen Magyarország
26.00 8.50 1.08
186541 
[2059311] 2017-06-09 20:45:00 Andorra - Magyarországx;
megosztom