E-sport

4 nappal és csoportokon belüli rangadókkal érkezik az EU LCS 2. hete

  • Thanatos

Mindkét csoportban igazi rangadóra kerül sor az EU LCS 2. hetén, így nem árt megtudnunk, mit is gondol Thanatos a meccsekről.

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 2. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00, Vasárnap 17:00

Thanatos az EU LCS első hetén nem hibázott, 6/6-os mutatójával +2.23 egység profitra tehettünk szert.

Kiemelt mérkőzések: Az első hét nem hozott túl sok meglepetést az EU LCS-ben. Még mindig nagy különbség van a tabella felső és alsó fele között, viszont egyetlen hét eseményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A mostani ütközetek rengeteg szempontból érdekesek lesznek, hiszen összetalálkoznak a csoportelsőségre esélyes csapatok, illetve a középmezőny is összecsap, hogy a harmadik hétre már kikristályosodjanak a tényleges erőviszonyok.

Oddsok az első hétre
Misfits: 1.33 Ninjas In Pyjamas: 3.25
G2 Esports: 1.50 Fnatic: 2.50
Splyce: 1.57 Team Vitality: 2.25
Mysterious Monkeys: 7.00 Unicorns of Love: 1.083
Misfits: 1.57 ROCCAT: 2.25
Ninjas In Pyjamas: 7.00 G2 Esports: 1.083
Splyce: 1.33 Mysterious Monkeys: 3.25
H2K: 1.83 Unicorns of Love: 1.83

G2 vs. FNC [Csütörtök ~20:00]

Az A csoport két nagyágyújának ütközete számos érdekességet tartogat számunkra. Európa jelenlegi királya, a G2, végre képes lesz teljes felállással pályára lépni, ám a gyakorlás hiánya és a kevés közös játék a közelmúltban rányomhatja bélyegét erre a párharcra. A FNC volt kint Dél-Koreában, rengeteget gyakoroltak együtt és nagyon impozáns meccseket játszottak a múlt héten. Viszont a G2 felé húzás nem indokolatlan a szakértőknél: az MSI alkalmával is látszott, hogy képesek ők a letisztult, gördülékeny és stratégiailag és meggyőző játékra. Azóta viszont volt nem egy frissítés a játékban, amely átalakítja náluk az erőviszonyokat, hiszen dzsungelesük sokkal agresszívabb annál, mint sem hogy oly könnyen és egyszerűen váltson. Úgy vélem, jót tehet a G2-nak egy gyors pofon, ám kérdéses, hogy vajon ezt pont a FNC tudja-e kézbesíteni. Végezetül pedig az egyik külföldi elemző Twitter kérdését idézném: Mit gondoltok, ki nyer? A két hete alig játszó, teljesen szétszórt G2, vagy a folyamatosan gyakorló, koreai edzőtáborban is részt vevő FNC, és miért a G2?

Thanatos-tipp: G2 2 - 1 FNC

UOL vs. H2K [Vasárnap 20:00]

A B csoport rangadója is tartogat számunkra izgalmakat bőven. A múlt héten mind a két csapat erősen indított, rögtön sikerült nekik megmutatni, hogy nem tunyultak el a szünet alatt. Egyelőre az a tendencia figyelhető meg, hogy az H2K a játék korai szakaszára nagyobb hangsúlyt helyez, hihetetlen agresszivitással és lendülettel indulnak, amelyre nem volt eddig válasza sem a Splyce, sem a Misterious Monkeys csapatának. Az UOL viszont szeret hosszútávra, stratégiailag biztosabb alapokon nyugvó játékkal tervezni, amelybe beletörhet az impulzív és erőszakos H2K foga. A két csapat számára nagyon fontos ütközetről beszélünk, így biztosan 110%-on pörögnek majd, ezzel pedig izgalmakkal teli mérkőzésekkel ajándékoznak majd meg minket.

Thanatos-tipp: UOL 2 - 1 H2k

Többi mérkőzésre tippek:

MSF vs. NiP [Csütörtök 17:00]  2 - 1

SPY vs. VIT [Péntek 17:00] 2 - 1

MM vs. UOL [Péntek ~20:00] 0 - 2

MSF vs. ROC [Szombat 17:00] 2 - 1

NiP vs. G2 [Szombat ~20:00] 1 – 2

SPY vs. MM [Vasárnap 17:00] 0 - 2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.