NBA

A mostani Warriors még a '96-os Bulls ellen is favorit lenne

A fogadóirodák képzeletbeli matchupjában a Golden State megverné a Chicago Bulls '96-os csodacsapatát.

Hihetetlen ütemben, szinte sebezhetetlenül menetel a bajnoki cím felé a Golden State Warriors. Steve Kerr együttese eddig 14 meccsből 14-et nyert a rájátszásban és ha sikerül a következő két találkozójukat is megnyerniük a Cleveland Cavaliers ellen, az NBA története során először 16-0-val abszolválják a rájátszást. Persze ha van csapat, amely nem bízza el magát a 2-0-s döntőbeli előnyben sem, az a Warriors, hiszen tavaly 2-0-ról, majd 3-1-ről buktak el Steph Curryék. A rekordok döntögetése és a brutális dominancia miatt nagyon sokan hasonlítják a GSW-t az 1995/96-os Chicago Bullshoz, amely 72-10-es alapszakaszt követően 15-3-mal lett bajnok. A rekordot egyébként a Lakers 2001-es szupercsapata tartja 15-1-es mutatóval. No, de mi lenne, ha találkozna a mostani Warriors és a 21 évvel ezelőtti Bulls? A fogadóirodák válaszoltak!

Fotó: ESPN

Az ESPN szakértője, Ben Fawkes hat Las Vegas-i bukit kérdezett meg, hogy a mostani Curry-legénység vagy a Michael Jordan-fémjelezte Bikák nyernének-e a döntőben és négyen a Golden State mellett tették le a voksukat, vagyis ha fogadási eseményként kezeljük a helyzetet, akkor több irodában lenne underdog a Chicago, mint a Golden State.

"Rendkívül nehéz összehasonlítani őket, de azért jó eljátszani a gondolattal. Manapság azonban már más a kosárlabda, mint a '90-es években, a játékosok erősebbek, nagyobbak és gyorsabbak is, mint annak idején" - nyilatkozta Jeff Sherman, az egyik nevadai buki embere.

Sherman szerint egyébként a Jordan-Thompson és a Pippen-Durant párharcból is igencsak nehezen jöhetne ki a chicagói fél győztesen.

Érdekes fikció mindenesetre, de egzakt választ már aligha kapunk arra, hogy a legendák vagy a jelen nyerne-e egy hétmeccses párharcban.

Ki nyeri a harmadik mérkőzést?
   
Cleveland Cavaliers Golden State Warriors
2.15 1.55

A rájátszás csütörtök hajnalban folytatódik, a Cleveland pedig hazai pályán 3.5 pontos underdog a Warriorsszal szemben. Tavaly az első clevelandi találkozón 30 ponttal nyert a Cavs, és ha sikerülne a csodával felérő fordítás 0-2-ről, LeBronék bajnoki címével tízszeres pénzt kaszálhatnának a bátor fogadók.