Bulvár

Újságírót fojtogatott a Barcelona klasszisa

Arda Turan egy török újságírónak esett neki a válogatott repülőgépén. Az incidens aligha tett jót az amúgy is gyengélkedő csapatnak.

Rendkívül gyenge hónapok vannak a török válogatott mögött, az Eb-kudarcot követően az világbajnoki selejtezőcsoportjukban is lehetetlen helyzetben vannak Fatih Terim fiai. A félholdasok hétfő este Szkopjéban játszottak felkészülési találkozót Macedónia ellen, majd Trieszt felé vették az irányt. Ám a repülőút nem múlt el balhé nélkül.

A török újságok még a tavalyi kontinensviadalt követően írtak hosszasan arról, hogy milyen borzalmas állapotban volt a válogatott Franciaországban - ez adta az affér alapját is. Mint azt a lapok részletesen ecsetelték,  a nemzeti csapat játékosai között hihetetlenül megromlott a viszony, ahogyan a Török Labdarúgó Szövetséggel is folyamatosak voltak a viták, a bónuszokat illetően.

"Kitől kértem én pénzt, Bilal Mese? Kitől? Vagy esetleg ott voltál ezeken a tárgyalásokon te is? Várom a válaszaidat!" - támadt neki a válogatott csapatkapitánya, Arda Turan az egyik török lap újságírójának, aki a gépen utazott a csapattal.

"Mégis milyen ország ez, hogy engedik, hogy te velünk felülj egy repülőgépre? Azt hitted, hogy olyan vagyok, mint a többiek és nem vonlak felelősségre? Beszélj és mondd el, kitől kértem én pénzt, a k*rva anyád! Lehet, hogy egy napon majd felhagyok a futballal és nem érdekelnek majd ezek a dolgok, de azt nem fogom hagyni, hogy az én vagy a családom becsületébe gázolj.

B*sszák meg azok, akik engedték a szövetségben, hogy felülj a repülőgépre" - zárta a "beszélgetés" Turan, majd elkapta Mese nyakát és már éppen ütni akart, amikor csapattársai, Burak Yilmaz és Canet Erkin visszafogták a Barcelona játékosát. A focisták egyébként azonnal csendre intették a zsurnalisztát is, egyértelműen állást foglalva, hogy kinek is van igaza a vitában.

"Lehet, hogy nem cselekedtem megfelelően, de igazam volt. Őszinte voltam és egyenes. Hogy kaptam-e válaszokat? Nem, egyáltalán nem. Oldalakat tudnak megtölteni a fikcióikkal, de amikor számon kérik őket, két szónál többet nem tudnak kinyögni" - értékelte utólag tettét Turan.

   
Koszovó Döntetlen Törökország
13.00 6.30 1.18

A válogatott szövetségi kapitánya, Fatih Terim egyébként 12 sornyira ült az incidenstől, de mint azt utólag elmondta, ő semmit nem látott vagy hallott a veszekedésből. Minden bizonnyal azért lesz még utóélete a történetnek.

Törökország öt fordulót követően nyolc ponttal áll az I-csoportban, vasárnap pedig Koszovó ellen játszanak a félholdasok. Turanék lemaradása az egyenes kvalifikációt jelentő első helytől öt pont, míg a pótselejtezős második pozíciótól két egység, ám jobb gólkülönbsége miatt még Ukrajna is megelőzi a félholdasokat.

186569